RAT GLUMICA: Mira Karanović REKLA Ani Sofrenović da je GLUPA! Ovako joj je koleginica odgovorila
Foto: Zorana Jevtić I Dragan Kadić

Haos

RAT GLUMICA: Mira Karanović REKLA Ani Sofrenović da je GLUPA! Ovako joj je koleginica odgovorila

Pop kultura -

Mirjana Karanović nije od onih koji smatraju da glumci s godinama i borama dobijaju nagrade, a glumice samo ulogu manje.

"Ovo je plodno tlo za talente, ali ih pušta u svet" istakla je Ana Sofrenović na Filmskom festivalu u Leskovcu, govoreći o stanju u kulturi.

Ipak, medijima je zapala za uho i njena izjava da "glumci s godinama i borama dobijaju nagrade, a glumice samo ulogu manje". Možda bi ta izjava prošla manje zapaženo da njena koleginica nije odgovorila.

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

"Ko je to rekao? Ana Sofrenović? Aha, pa vrlo glupo, mislim ne zna ona, još nije u tim godinama. Mladi misle da je to problem, ali naprotiv", rekla je Mirjana Karanović.

"Pa dobro, ona ima drugi stav. Ja mislim da imamo prava na različita mišljenja. Ja mislim da tu ima poente, ali ja sam rekla da je to samo jedan aspekat i da nije sigurno jedini i odlučujući kada je u pitanju dobijanje uloge, igranje uloge. Mislim da se jako insistira da žene na filmu izgledaju dobro i nema mnogo glumica koje su uspele taj problem da prevaziđu. Postoje glumice koje su i darovite i lepe, a imaju taj problem da u nekim godinama njihov izgled nije onakav kakav su imale u mladosti i vrste uloga koje dobijaju se menjaju. Manje je uloga za žene srednjih godina, to je sigurno, manje je generalno ženskih uloga, tako da taj disparitet apsolutno postoji", rekla je Sofrenović.

Foto Kurir
Foto Kurir

Bulevar/24sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track