Robin Vilijams ćerki Zeldi dao ime po liku iz video-igrice!
Foto: Beta Ap

Pet najluđih stvari koje niste znali o slavnom glumcu

Robin Vilijams ćerki Zeldi dao ime po liku iz video-igrice!

Pop kultura -
Slavni glumac u detinjstvu bio usamljen jer je bio debeljuca, a za stipendistu prestižnog koledža izabran kao suvi genije

Dinamična karijera legendarnog glumca Robina Vilijamsa i njegova neverovatna sposobnost da nas nasmeje do suza ostaće ono po čemu ćemo ga zauvek pamtiti! Uprkos unutrašnjoj borbi s demonima, koji su ga na kraju i odveli u smrt, Vilijams je imao izuzetno uspešnu karijeru i u filmskoj industriji i kao stendap komičar. Međutim, nije oduvek sve slutilo na to da će dosegnuti svetsku slavu.1. LuzerIMAO NAJMANJE ŠANSE DA USPE!Robina je u srednjoj školi odeljenje izglasalo za osobu s najmanje šansi da uspe u životu, ali i za najduhovitijeg u celoj školi. Koliko su njegovi drugovi bili u pravu što se tiče smisla za humor, toliko su omanuli u proceni njegovog budućeg uspeha. Ništa ga nije sputalo u želji da postane glumac i komičar, koji se, kao što znamo, ovenčao sa pet Gremija, dve nagrade Emi i jednim Oskarom!2. DebeljucaPOSTAO DUHOVIT JER NIJE IMAO PRIJATELJEVeliki komičar nije oduvek bio duhovit, on nije rođen sa svojim oštroumnim šalama. Naprotiv, kao klinac je imao problema s viškom kilograma pa zbog toga nije imao mnogo prijatelja. Kako bi se sam zabavio, počeo je da oponaša različite glasove i uvideo da na taj način može da zasmeje sve oko sebe. To mu je donelo poštovanje i popularnost.

3. Napustio koledžU KLASI SA SUPERMENOM Iako je uložio ogromne napore tokom studiranja, Vilijams je na kraju ipak napustio koledž zbog glume. Bio je jedan od 20 učenika koji su 1973. s punom stipendijom primljeni na prestižni Džulijard i jedan od dvojice koji su ušli u napredni program Džona Hausmana. Drugi je bio Kristofer Riv, koga pamtimo po ulozi Supermena, a s kojim je Robin postao dobar prijatelj.4. AngažmanZABAVLJAO KOLEGE NA SNIMANJU „ŠINDLEROVE LISTE“Tokom snimanja filma „Šindlerova lista“ reditelj Stiven Spilberg, s kojim je Vilijams sarađivao na filmskom ostvarenju „Kuka“, angažovao ga je da glumce zabavlja šalama. Zadatak mu je bio da svojom duhovitošću celu ekipu filma bodri iza kamera i oraspoloži glumce dok se pripremaju za teške scene. On je na to rado pristao, a i samog Spilberga je baš umeo da nasmeje. Njih dvojica su i privatno bili veoma dobri prijatelji.5. OpsesijaBIO DIGITALNI MANIJAKSlavni glumac iza sebe je ostavio troje dece, dva sina i ćerku. Svojoj mezimici Zeldi Rej Vilijams dao je ime po liku iz omiljene video-igrice „The Legend of Zelda“, što je još jedan od pokazatelja njegove opsednutosti igrama. Zelda je, inače, krenula tatinim stopama i otisnula se u svet glume, a jedina je od dece koja je javno progovorila o njegovoj smrti i deluje neutešno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track