RODITELJSKE MUKE: Ovako deca dovode majke do ludila
Foto: Shutterstock

Hrana koja klincima nije ukusna

RODITELJSKE MUKE: Ovako deca dovode majke do ludila

Pop kultura -
Možete namazati puter u ostavi, u nekoj drugoj prostoriji ili napolju, jer ako vidim da stavljate puter na tost, neću ga pojesti, kaže jedan od mališana

Ponekad je neopisivo teško naterati decu da jedu, naročito ako je u pitanju nešto što su odlučili da ne vole da jedu. Kolikogod se majke trudile da naprave hranu koja će deci biti ukusnija, često se sve završi urlanjem i odbijanjem.

1. Tost i puterZdravo, ja sam Ejtli i ja volim tost i puter, ali ne volim da vidim kako mažete puter na moj tost. Možete namazati puter u ostavi, u nekoj drugoj prostoriji ili napolju, jer ako vidim da stavljate puter na tost, neću ga pojesti.

2. Neću ako je polomljenaĆao, zovem se Majls i ja neću hteti da pojedem štanglu žitarica ako je polomljena.

3. Volim tostirani hleb, ali samo ako je beoZdravo, ja sam Luk i ja volim tost, ali ne i njegove „braon delove“. Hleb mora da ostane beo, ali da bude blago tvrd sa spoljašnje strane i da pri tom ne promeni boju.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

4. Nikad tanjir, uvek podĆao, ja se zovem Olivija i ja neću pojesti ništa iz svog tanjira, ali ću pojesti bilo šta što nađem na podu.

5. Neću ništa vlažnoZdravo, ja sam Kan i ne jedem ništa što je „vlažno“. Ako je vlažno, moja mama mora da ga osuši ubrusom. Znam da ne može da pokupi svu tečnost iz tanjira supe, ali može da izvadi svo povrće, testeninu, meso i slično i da osuši sve to posebno pre nego što mi posluži.

6. Što dalje sa krastavcimaZdravo, zovem se Rajli i ako je kiseli krastavčić bilo gde u blizini mog tanjira, odbiću da pojedem ceo svoj obrok.

Foto Rojters
Foto Rojters

7. Prvo pas, pa jaĆao, ja se zovem Peni i neću da jedem ništa što moj pas nije probao pre mene.

8. Ako je zoveš piletina, ješću i svinjetinuZdravo, ja sam Henri i rado ću pojesti i svinjetinu samo ako mi kažete da je to piletina.

9. Samo jedan zalogajĆao, ja sam Olivija i uvek od svega uzmem po jedan zalogaj, a onda tražim od mame da mi napravi još.

10. Šargarepe samo u obdaništuĆao, moje ime je Džordin i ja toliko mrzim šargarepe da sam zakleti neprijatelj sve hrane koja je narandžaste boje. Osim u obdaništu. U obdaništu jedem šargarepe.

(Super Žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track