ROMANTIČNE TRAGEDIJE: Ovi domaći hitovi kriju najtužnije istinite ljubavne priče
Foto: Profimedia

Onaj koga pesnik zavoli, nikada ne umire

ROMANTIČNE TRAGEDIJE: Ovi domaći hitovi kriju najtužnije istinite ljubavne priče

Pop kultura -

Tragična smrt mladih ljubavnika, samoubistvo mlade na venčanju, pismo devojke na samrti - posle ovih legendi neke pesme će vam drugačije zvučati.

1. "Zmaj" - Indira Radić

Folk pevačica Indira Radić imala je najveći estradni uspeh s pesmom "Zmaj", a za koju je Marina Tucaković navodno inspiraciju za tekst dobila iz jedne životne drame. Po toj priči, dečko i devojka iz pesme su se zavoleli u srednjoj školi, a 10 godina kasnije zakazali svadbu. Ali, devojka tada saznaje da ima rak pankreasa u poodmakloj fazi. Venčanje je otkazano, a ona je dečku napisala pismo u bolnici (od reči do reči ove pesme) i zamolila ga da pročita kad ona umre. Međutim, on se napio to isto veče i otvorio pismo. Ujutru kada je došao u bolnicu, ona je umrla.

2. "Čiji su ono svatovi" - Vesna Zmijanac

Kako se priča, i ova pesma nastala je po tragediji koja je zadesila mladi zaljubljen par. Mlada, koja je bila u drugom stanju, i mladoženja su pošli na probu venčanja. Međutim, na putu su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su oboje poginuli. pesma je njima posvećena.

3. "Tu noć kad si se udavala" - Prljavo kazalište

Po legendi koja prati jednu od najpoznatijih balada Prljavog kazališta, Jasenko Houra je imao devojku kad je kretao u vojsku i pitao je da li će ga čekati. Ona je rekla da. Kada se vratio iz vojske, sa bendom je zakazao svirku na jednom venčanju. To je bilo njeno venčanje. A u jednoj verziji ova priča ima još tragičniji kraj: Kad ga je ugledala, devojka je pucala sebi u glavu.

4. "Bacila je sve niz rijeku" - Indexi

„Bacila je sve niz rijeku” je priča o velikoj ljubavi Davorina Popovića i anonimne devojke iz Sarajeva. Uoči venčanja, devojka je abortirala i nestala. Mnogo godina kasnije, na koncertu u Švedskoj, Davorinu Popoviću se učinilo da je vidi sa bine, ostavio je mikrofon i sjurio je u publiku. Međutim, nije je našao i više je nikad nije video.

(24sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track