SEĆANJE Nikola Simić: Mene nećete tako lako zaboraviti

Glumac će biti sahranjen u petak u Aleji velikana

SEĆANJE Nikola Simić: Mene nećete tako lako zaboraviti

Pop kultura -
Ostavio trag: Umetnik koji je preminuo u nedelju u 81. godini često je isticao da čovek živi dok ga ljudi pamte

Glumac Nikola Simić, koji je preminuo u nedelju u 81. godini biće sahranjen u petak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.Komemoracija će biti održana istog dana u podne na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u kojem je glumac ostvario neke od najboljih uloga, a među njima i rolu čuvenog Poša iz kultnog komada „Buha u uhu“, koji se prikazivao čak 43 godine. Nikola Simić ostao je urezan u sećanju generacija kao čovek koji je udahnuo dušu crtanom junaku Dušku Dugoušku. Poznat kao PantićNa prostoru bivše Jugoslavije i danas ga pamte kao Pantića iz čuvenog serijala „Tesna koža“. Nove poklonike među publikom koja stasava uspeo je da pridobije i serijom „Ljubav, navika, panika“.Intervjue nije voleo da daje, a posebno ne bez dobrog povoda. Dušu je otvorio jednom prilikom za magazin Stori.- Čovek živi do onog trenutka dok ga ne zaborave, a s obzirom na to da sam ostavio veliki trag, mislim da me neće tako lako zaboraviti - kazao je Simić.

Generacije ga znaju kao Duška Dugouška... Glumac pozajmio glas čuvenom crtanom liku
Generacije ga znaju kao Duška Dugouška... Glumac pozajmio glas čuvenom crtanom liku

Uživao sa unukamaOn je tom prilikom otkrio i recept za dug život:- Moj eliksir mladosti je ljubav. Time je sve rečeno. To je velika motorna snaga. Ne treba to da bude samo ljubav prema nekoj osobi, to je ljubav prema svemu, životu, prema poslu kojim se baviš, prijateljima, ćerki, unukama.

Proslavljeni glumac trebalo je da igra jednu od glavnih uloga u nastavka filma „Zona Zamfirova“. Izvan posla Nikola je svaki slobodan trenutak koristio da uživa u pažnji koju mu poklanjaju unuke Isidora i Sara. Tokom poslednjeg susreta sa ekipom Kurira zamolio nas je da mu donesemo slike sa ćerkom i devojčicama sa dodele nagrada za satiru u Klubu književnika.

Saučešće porodici Simić uputio je i predsednik Tomislav Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja