SRBI PONOVO OSVAJAJU KAN: Drama Panama u Francuskoj!
Foto: Nebojša Mandić

USPEH

SRBI PONOVO OSVAJAJU KAN: Drama Panama u Francuskoj!

Pop kultura -
Debitantski dugometražni film Pavla Vučkovića biće prikazan u zvaničnoj selekciji najznačajnijeg svetskog filmskog festivala

Ostvarenje „Panama“ jednog od najtalentovanijih naših mladih reditelja Pavla Vučkovića imaće svetsku premijeru u Kanu, u zvaničnoj selekciji najznačajnijeg filmskog festivala, koji se održava od 13. do 24. maja.U srpskoj ekipi u Francuskoj biće i popularna glumica Tamara Dragičević, koja je jedna od protagonista priče.- Igram devojku glavnog junaka Jovana, koji se zaljubljuje u drugu. Sličan lik nisam do sada imala u karijeri. Gradska sam devojka koja želi da se uda, ali joj ne uspeva - opisuje svoju ulogu Tamara.Vučković nam na veliko platno donosi ljubavnu priču kojom na suptilan i poetski način govori o jednom od najvećih problema mladih ljudi - nepokazivanju emocija, zaziranju od intimnosti i iskrenosti. Glavne uloge igraju Slaven Došlo i Jovana Stojiljković.- Film je po žanru psihološka drama. Govori o tome kako društvene mreže i internet utiču na ljubavne veze. Prvi put ću ga gledati u Kanu - kaže Dragičevićeva.Iako „Panama“ nije u programu za glavnu nagradu, glumica smatra da će za neku godinu Vučković biti prvi reditelj posle Emira Kusturice koji će nam doneti još jednu Zlatnu palmu.U Kanu će svetsku premijeru imati i hrvatski film „Zvizdan“, u kome igra i naša glumica Mira Banjac, a finansijski je podržan od Filmskog centra Srbije i našeg ministarstva za kulturu.

ZanimljivostFILM NAPRAVILI NEKI NOVI KLINCIVećem delu ekipe ovo je prvo autorsko iskustvo u radu na dugometražnom igranom projektu - reditelju, scenaristi i koproducentu Pavlu Vučkoviću, koscenaristkinji Jeleni Vuksanović, producentu filma Tatjani Žeželj Gojković, direktoru fotografije Đorđu Arambašiću, scenografima Bojani Nikolić i Liviji Mikić, kostimografkinji Magdaleni Klašnji i montažeru Bojanu Kosoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track