ŠTA TO URADI, CRNI VORENE?! Pogledajte kako se internet podsmeva najvećem skandalu na dodeli Oskara
Foto: Profimedia

C,c,c

ŠTA TO URADI, CRNI VORENE?! Pogledajte kako se internet podsmeva najvećem skandalu na dodeli Oskara

Pop kultura -

Fijasko koji se dogodio u najvažnijoj holivudskoj večeri postao je predmet sprdnje na društvenim mrežama, a internet zajednica se posebno smeje Vorenu Bitiju.

Zvezde kultnog filma "Boni i Klajd", Voren Biti (79) i Fej Danavej (76) imali su čast da objave dobitnika Oskara u najvažnijoj kategoriji - film godine. Nakon što je pomalo nesigurni Biti pročitao s kartice "La La Lend", ekipa filma se sjatila na pozornicu samo da bi nekoliko trenutaka kasnije saznali da se dogodila velika greška, te da Oskar, zapravo pripada filmu "Mesečina".

Naravno, gaf je postao glavna tema na društvenim mrežama, a korisnici se nemilosrdno rugaju Bitiju i Akademiji na nedopustivom propustu.

Nezgodu su uporedili sa sličnom situacijom koja se dogodila Stivu Harviju koji je u decembru 2015. godine proglasio pogrešnu devojku Mis Univerzuma. Harvi je, tako, prvo krunisao Mis Kolumbije samo da bi joj nakon par sekundi oduzeo krunu i proglasio pravu pobednicu, Mis Filipina.

Iako se Biti kasnije pravdao da je dobio pogrešnu kovertu, te da je rekao "La La Land" jer je prvo video ime glumice Eme Stoun.

"Želim da vam kažem da mi je dugo trebalo da pročitam ime jer je njeno ime bilo napisano, nisam namerno "zeznuo" stvar. "Mesečina" je osvojila Oskara za film godine", rekao je Voren. Kasnije se saznalo da postoje "rezervne koverte" za svaku kategoriju, te da je u njegovim rukama završila jedna od njih.

Ali bez obzira na izvinjenja i opravdanja, šale na račun slavnog glumca ne prestaju. Korisnici objavljuju duhovite fotomontaže koje se sve više i više množe.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track