Stručnjaci za govor tela otkrivaju kako da pročitate njegovo ponašanje
Foto: Profimedia

Muško - ženski odnosi

Stručnjaci za govor tela otkrivaju kako da pročitate njegovo ponašanje

Pop kultura -
Kao i žene (iako možda malo manje), ni muškarci neće uvek priznati šta osećaju u svakom trenutku

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Cosmopolitan.rs

Kao i žene (iako možda malo manje), ni muškarci neće uvek priznati šta osećaju u svakom trenutku. Na sreću, ne moraju previše da kažu da biste znali odgovore na sva pitanja, jer govor tela ponekad govori i mnogo više od reči – tako bar tvrdi Pati Vud, američka stručnjakinja za govor tela sa čak 30 godina iskustva.

Zato, uključite sva vaša čula i dobro se pripremite za prvi dejt prateći ovih 20 znakova.

1. Njegove zenice su ogromne. Osim ako ste u jako zatamnjenom prostoru, ovo je znak koji neće moći da sakrije. „Širenje zenica je prirodna reakcija mozga kad vam se nešto jako sviđa“, kaže Vudova.

2. Njegove obrve su podignute. Kada se nekome sviđa ono što vidi, on podiže obrve kako bi raširio oči. Ako su njegove obrve lagano podignute dok razgovara sa vama, to znači da ga zanima ono o čemu pričate.

3. Pokazuje vam prednje zube. „Taj osmeh obično nestaje u petoj godini njihovog života osim ako su stvarno srećni“, objašnjava ona. Možda ga nećete primetiti u trenutku flerta, ali neće moći da ga sakrije do kraja večeri ukoliko dejt napreduje odlično i oboje se zabavljate.

4. Njegov osmeh ne zaustavlja se samo na njegovim ustima. Sme se celim licem, a čelo mu je lagano podignuto. To znači da je osmeh pravi i da se on s vama oseća zaista odlično.

5. Oblizuje usne na sladak (a ne jeziv) način. Kada vas neko privlači, vaše telo proizvodi veću količinu pljuvačke nego obično. Zbog toga, ukoliko primetite da se brzinski oblizuje ili pritiska usne, nastavite šta god da radite! Ukoliko istu stvar radi sporo, onda je možda vreme da dejt privedete kraju.

6. Gleda u vaše celo lice, ne samo oči. Verovatno mislite da, ukoliko mu se sviđate, on će se izgubiti u vašim očima, ali Pati Vud tvrdi suprotno: „Ako uzmemo u obzir da u današnje vreme mnogo pažnje posvećujemo buljenju u telefon, stalan kontakt očima češće će uzrokovati neprijatnost. Zbog toga, ukoliko 80% vremena posvećuje proučavanju vaših očiju, pa nosa, do vaših usana – lud je za vama“, navodi ona.

7. Kad vas vidi, duboko udahne. Da, muškarci moraju da dišu, ali kod podsvesnog uzimanja dubokog daha on će uvući stomak i isprsiti se kako bi izgledao privlačnija. Taj instinkt postoji oduvek, a ako želi da izgledate privlačno, znači da mu se sviđate.

8. Nastoji da vam se približi dok razgovarate. U bučnom baru, ovaj znak možda i neće držati vodu, ali ako znate da između vas ne postoje nikakve zvučne prepreke, a on se i dalje prislanja prema vama, zanima ga sve što imate da kažete – i više od toga.

9. Njegove ruke su na kukovima. Budući da ova poza zauzima više prostora od one gde njegove ruke nisu raširene, Vudova objašnjava kako je ovo muški signal kojim pokazuju svoju superiornost nad drugim muškarcima – drugim rečima, traže pažnju. Ako to radi dok je sa vama, jednostavno je – traži vašu potpunu pažnju.

10. Koristi priliku za fizički kontakt. Bez obzira je li „slučajni“ dodir kolena ili neodoljivo pomeranje pramena kose sa vašeg lica, on bezbrižno pokušava da otkrije kako odgovarate na njegov dodir. Ipak, postoji razlika. „Budući da dodirom testira vaše granice, postoji mogućnost da ga jedino zanima seks. Ako mu se zaista sviđate, isto će činiti s nervoznim smeškom i jako polako. To znači da želi da vam se približi, ali mu se nikud ne žuri“, rekla je Vudova.

11. Sedi sa raširenim nogama. Budući da ta poza otkriva njegove „muške delove“ koji su i njegov najosetljiviji deo tela, ta poza je za muškarca posebno riskantna i ranjiva što znači da vam se potpuno predaje (u oba smisla) i da želi da vas bolje upozna.

12. Usmerava karlicu prema vama. Budući da je karlica seksualni deo tela, Vudova kaže kako često signalizira seksualni interes - ili nedostatak istog.

13. Njegovi nožni prsti su usmereni su prema vama. „Stopala su usmerena u onom pravcu u kojem srce želi da ide“. Naravno, bitan je i tajming – ako su njegova stopala usmerena prema vama, a nakon dodira njegove ruke upiru u drugom pravcu, to jednostavno znači da nije zainteresovan.

14. Njegove noge su prekrštene. Ako su prekrštene tako da je njegov torzo usmeren dalje od vas, to može da znači da nije zainteresovan, ali ako su njegove noge prekrštene dalje od vas, a ostatak tela je okrenut prema vama, to može da znači da je sramežljiv.

15. Lagano se njiše prema vama dok razgovarate. Očito je – želi da vam bude bliže.

16. Razgovara s vama dok je okrenut u drugom smeru. Vudova kaže da bi ovo mogao da bude znak da drži sve mogućnosti otvorene, ali nemojte prerano da sudite! Ako se trudi da održava razgovor postavljajući brojna pitanja, onda je verovatno i dalje jako zainteresovan za vas, ali možda jednostavno malo sramežljiv.

17. Dodiruje grlo. Grlo predstavlja komunikaciju i ranjivost. Ukoliko poseže za svojim grlom dok razgovara s vama, zainteresovan je. Ipak, u ovom slučaju kontekst može činiti ogromnu razliku. Ukoliko nije preterano pouzdan, dodirivanje grla može da znači neiskrenost. Pre nego što prosudite, potražite druge znakove na listi.

18. Kada se držite za ruke, njegov dlan pritisnut o vaš. Takav način držanja ruke označava njegovu nepokolebljivu želju da bude povezan s vama. Isto važi i kod isprepletanih prstiju. Ukoliko se vaši prsti i dlanovi jedva dodiruju, to može da znači da je uplašen ili da nešto krije.

19. Drži vas za podlakticu dok razgovarate. Poruka je jasna: želi vašu pažnju bez obzira na to želi li da vas impresionira ili da se pobrine da ga slušate.

20. Hoda uz vas. „Ako je uvek bar dva koraka ispred vas, to znači da ga više brine on sam nego vi“, istakla je Vudova. Osim ako vas vodi kroz opasnu ulicu ili gomilu ljudi, njegov tempo hoda trebao bi da se poklapa sa vašim.

PREPORUČUJEMO JOŠ SA SAJTA COSMOPOLITAN.RS

14 misli koje je ženama prolaze kod glavu kada odu kod ginekologa

Ko se više zaljubljuje - muškarci ili žene?

Srećni parovi to rade drugačije: Evo njihove tajne za uspeh u ljubavi!

Dokazano pali: Šta žene smatraju neodoljivim na muškarcima

5 stvari koje morate da znate o spermi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track