SVAKA ČAST: Akademija edukativa pomaže Gvarnerijusu
Foto: Dragana Udov

Održan veliki dobrotvorni koncert

SVAKA ČAST: Akademija edukativa pomaže Gvarnerijusu

Pop kultura -
Specijalni gost koncerta bio je Milivoje Popović, autor teksta pesme „Marš na Drinu“, koji je 1964. na 50. godišnjicu Cerske bitke prvi put izveden na kompoziciju Stanislava Biničkog

Pevačka grupa Akademija edukativa u subotu je održala dobrotvorni koncert „Pesme koje su nadživele vreme“ u Centru lepih umetnosti „Gvarnerijus“.Sav prihod od ulaznica, a sala je bila dupke puna, namenjen je za pomoć „Gvarnerijusu“, ustanovi kulture od nacionalnog značaja koja u vrlo teškim vremenima i uz finansijske probleme uspeva da održi neugašen plam kulture u prestonici.

U prvom redu... Milivoje Popović
U prvom redu... Milivoje Popović

Na repertoaru ove pevačke grupe, koja pod dirigentskom palicom profesorke Zorice Đergović i klavirskom pratnjom Jasne Hinić nastupa već šest godina, našle su se najlepše starogradske pesme, ruske romanse, srpske rodoljubive pesme, kao i nekoliko pesama duhovnog karaktera. Grupu čini 15 dama izuzetnih glasova, uz jednog gospodina, slepog pevača Ranka Đurića posebnih vokalnih kvaliteta. Grupa je već imala nekoliko odličnih nastupa u Ruskom domu, kući Đure Jakšića, Etnografskom muzeju, RTS i manastiru Manasiji.Specijalni gost koncerta bio je Milivoje Popović, autor teksta pesme „Marš na Drinu“, koji je 1964. na 50. godišnjicu Cerske bitke prvi put izveden na kompoziciju Stanislava Biničkog. Beogradska publika ponovo će moći da ih čuje 26. februara u Kolarčevoj zadužbini, na Svetosimeonovskoj akademiji.(M. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track