SPASAO 60 ŽIVOTA:Roditelji slušali kako srce njihovog sina kuca u grudima drugog čoveka

Donator organa

SPASAO 60 ŽIVOTA:Roditelji slušali kako srce njihovog sina kuca u grudima drugog čoveka

Pop kultura -
Zahvaljujući Metjuu i njegovom roditeljima, Tom je operisan u poslednji čas i u njegovim grudima sad kuca srce 21-godišnjeg mladića

Student Metju Hajsler (21) poginuo je u požaru pre osam meseci. Očajni roditelji odlučili su da poštuju njegovu želju da donira organe i tako spasi nečiji život.

Ispostavilo se kako Metjuovo srce odgovara vijetnamskom veteranu Tomu Miksu.

Miks ima redak srčani poremećaj i jedina nada bila je transplantacija. Doktori su mu rekli da bez odgovarajućeg srca neće dugo i preostalo mu je samo čekanje da se pojavi odgovarajući donator. Na listi čekanja za transplantaciju proveo je tri godine i pritom je odbijen čak pet puta. Počela je da mu otkazuje jetra i izgledalo je da je neminovni kraj vrlo blizu.

Metju
Metju

Međutim, zahvaljujući Metjuu i njegovom roditeljima, Tom je operisan u poslednji čas i u njegovim grudima sad kuca srce 21-godišnjeg mladića.

Roditelji i sestra nesrećnog studenta izrazili su želju za upoznavanjem Toma. Susreli su se, a tom je prilikom porodica Hajsler stetoskopom oslušnula kako kuca srce preminulog sina i brata u grudima drugog čoveka.

Džared Hajsler, Metjuov otac, tom je prilikom izjavio: "Odlučio je da će, u slučaju da život počne da ga napušta, podariti život drugima. To je sjajno".

Metjuovi organi pomogli su da se spase više od 60 ljudi – među njima i 46-godišnjakinju i 56-godišnjaka koji su dobili po jedan bubreg mladića velikog srca.

http://www.youtube.com/watch?v=5mbNZxPGwEo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track