TAJNA PRVOG LJUBAVNOG SUSRETA: Šta ženi otkriva Venera u horoskopu partnera
Foto: Profimedia

Popularna astrologija

TAJNA PRVOG LJUBAVNOG SUSRETA: Šta ženi otkriva Venera u horoskopu partnera

Pop kultura -
Prvi susret nas, gotovo do perfekcije, opisuje u tuđem horoskopu. Žene su u horoskopima drugih osoba uvek prikazane Venerom, muškarci Marsom...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lovesensa Prvi susret s nekom osobom uvek može biti i poslednji, ali i prvi u jednom beskrajnom nizu. Ono što je dobro da znamo jeste to da nas prvi susret, gotovo do perfekcije, opisuje u tuđem horoskopu. Žene su u horoskopima drugih osoba uvek prikazane Venerom, muškarci Marsom.

I sve dok neka osoba dovoljno ne zaliči na vašeg Marsa, vi sa njim ne možete napraviti prvi kontakt. A to da li će se odnos dalje razvijati zavisi od toga da li se ta osoba samo tada uklopila u profil vašeg Marsa, odnosno Venere, ili je to generalno slika koja odgovara njenom profilu. U praksi to izgleda ovako...

Recimo da ste nedavno doživeli veliku bol zbog kraha emotivne veze, da ste deprimirani, osujećeni zbog neispunjenih očekivanja, osećate veliku prazninu i nemogućnost da vas bilo šta drugo obraduje i uzbudi, jer su sva vaša očekivanja i dalje usmerena ka bivšem partneru.

Ne razmišljate o novim vezama i odnosima, uvereni ste da ne postoji niko ko bi mogao da se pojavi i da učini nemoguće - da oživi i oplemeni vaša čula, da vas okrene smehu i pokrene radost. Zbog toga ste vremenom, kako dani prolaze, postali i malo nemarni prema sebi, zapustili ste se, ne izlazite iz trenerke, mrzi vas da se našminkate... Okrenuli ste se poslu kao najboljoj terapiji. Jedino kada radite ne razmišljate mnogo o postojećim emotivnim problemima u svom životu, pa ste poslom popunili i svoje slobodno vreme.

I baš tada, po nagovoru prijateljice koja je zabrinuta za vaše psihičko stanje, odlazite na neku proslavu rešeni da se ne zadržavate dugo. Požurićete da se vratite u sigurnost svog doma, gde možete da budete do mile volje sami, jer ne osećate potrebu za socijalizacijom. I taman što ste pronašli dovoljno neutralni kutak u kome nameravate da provedete veče, prilazi vam muškarac i pita hoćete li da vam donese piće. Nakon toga vam nudi da nešto pojedete, a on će za vas izabrati najbolje od onoga što se nudi. Što vam se više obraća, vi primećujete ogromnu količinu pažnje i brige koju vam pokazuje.

Čitavo veče provodi sa vama, trudeći se da vaš zabrinut izraz lica zameni osmehom. Kada mu to polazi za rukom, sve je lakše. Smejete se ćuteći, on vam je nekako drag, i nešto kasnije spremni ste da zajedno krenete kući. On će vas otpratiti, razmenićete kontakte i po prvi put pred san umesto zebnje što se bivša ljubav ne javlja, osećate uzbuđenje zbog novog susreta koji se upravo desio.

Ono što ne znate je da osoba koju ste upravo upoznali u svom horoskopu ima težak aspekt Venere i Saturna, ili Venere i Plutona. On je muškarac koji bez greške oseća patnju, tugu i strah kod žena. Ne znate da on jedino takvim ženama može da priđe, onima koje su godinama same, koje misle da su same krive za to jer nisu dovoljno lepe, pametne, dobre, uspešne ili onima koje su razočarane i kojima se čini da su potpuno odustale od ljubavi. Astropsihološki rečeno, on je reper za žene koje u svom životnom scenariju nose strah od napuštenosti, osećaj manje vrednosti i uverenje da nisu dovoljno dobre. Ako on već nije psihoterapeut u životu, on je taj koji nepogrešivo pristupa ženama zaljubljujući se u njihovu bolest, problem, traumu i krivicu. Čak i kada se desi da se ovakvi muškarci bave poslom gde su u prilici da pomažu ženama (terapeuti, lekari, i sl.) desi se da bar na početku karijere, dok nemaju dovoljno iskustva, i sami dožive baš sa pacijentkinjom dubok emotivni odnos.

Jedno je sigurno – da bi je voleo bilo bi poželjno da ona ne menja svoja uverenja koja su je i dovela do toga da se oseća dovoljno krivom i usamljenom. Zato se sve ono što je tih dana provejavalo vašom dušom i činilo da se osećate manje vrednom zbog neprijatnog raskida, oslikalo bez greške u Veneri jednog neznanca.

Tako teško prikazana, Venera zahteva temeljni psihoterapeuski rad na sebi, i ovaj stranac sa slavlja je odličan reper za vas da krenete tim putem. Da počnete sa terapijom, da raskid iskoristite kao okidač za spoznaju svojih pogrešnih modela koji su najverovatnije ostali iz detinjstva ili rane mladosti, kako se ne bi ponavljali.

Da preispitate svoje ponašanje u prethodnoj vezi, kako je došlo do toga da budete toliko povređeni, da se potrudite da razumete gde ste sami doprineli ovakvom epilogu. Ali i da razumete i to da niste spremni za novu vezu, jer prethodnu niste procesuirali i završili.

Ako biste se okrenuli radu na sebi, kroz psihoterapiju, ili spiritualne metode isceljivanja koje će doneti tako potreban mir, poznanik sa slavlja se najverovatnije više neće javiti. Možda na početku da, ali kako bi vi sve jasnije stavljali do znanja da ste sada najbitniji sami sebi i da vam je najvažnije sopstveno psihičko stanje i kvalitet života, naglašavajući da još uvek niste spremni za novu vezu - on će se sam povući jer tu za njegovu ulogu "spasioca i onoga koji vas razume više od bilo koga drugog" nema mesta.

Međutim, ako biste se okrenuli njemu i upustili u novu emotivnu vezu, bez preispitivanja da li je dobro da tako naglo iz deprimiranosti i beznađa uskočite u oduševljenje i fantaziju sa happy end-om, došlo bi do "zaglavljivanja". Sama slika Venere koja je u lošem aspektu sa Saturnom (ili Plutonom) je sama po sebi prikaz sporog emotivnog razvoja, čak i degradacije svesti kroz ponašanja koja se manifestuju spremnošću da se uklopite u njegov model žene. S druge strane, muškarac sa ovakvim aspektom se može pojaviti i ženama dok su u procesu rada na starim modelima, vezama, emotivnim hendikepima, kao neka vrsta testa kako bi videle jesu li odustale od starih modela. Ali, nikada se neće pojaviti ženi koja je potpuno završila taj proces građenja individualne svesti.

Žena koja je već odradila sve što je bilo potrebno i koja ume jako dobro da iskaže sve svoje emocije, koja nema strah od tuge, koja ume da pokaže svoju ljutnju, koja poštuje svoje prioritete i u vezi zahteva ravnopravnost - prosto ne postoji nigde u horoskopu ovakvog muškarca kao potencijalna partnerka, već samo kao ideal od kog on ima strah.

Zbog toga, on bi mogao da se zainteresuje i za nju, da je potajno obožava, platonski voli godinama, ali da bi joj prišao morao bi da čeka dan kada će se ona osećati loše zbog razvoda, smrtnog slučaja ili kada će biti dovoljno skrhana - nekad i bukvalno u gipsu, sa zdravstvenim problemima, pred otkazom i tome slično, kako bi tek tada zaličila na njegovu Veneru, pa bi se možda tek tada mogla dogoditi i ljubavna veza. Međutim, kratko posle toga, on bi osetio njeno poštovanje sopstvene ličnosti onog momenta kada bi se ona sa bolovanja vratila svom tempu života, kada bi posle otkaza pronašla nov posao, nakon raskida novu ljubav, ili dok bi je gledao kako oduševljena ide sa edukacije na edukaciju, sa putovanja na putovanje, ne odričući se nijednog momenta svojih prijatelja i interesovanja zbog njega.

I da, baš takve žene i jesu one koje su više puta tokom života činile da se u njihovoj blizini on oseti nedovoljno potrebnim, voljenim... To su žene koje nije mogao da kontroliše pažnjom. One su mu uvek delovale neuhvatljivo i nedostižno, zbog čega je i sebe ubedio da nije dovoljno moćan, pametan, dobar, uspešan, a što kao obrazac najčešće datira još iz matične porodice i odnosa sa majkom.

Iz straha od odbacivanja, on vremenom ni ne pokušava da im pristupi, već nalazi one koje su dovoljno nemoćne i slabe, potištene, stidljive, same, sa osećajem krivice i poremećenim vrednosnim sistemom kako ga nikada ne bi napustile, kako bi sebe menjale spram njegovih očekivanja - iako pravu zaljubljenost baš ovaj muškarac može doživeti samo sa onim ženama kojima ne treba, na način na koji bi on želeo (što je bukvalni prevod ovog zaista teškog Venerinog aspekta sa Saturnom ili Plutonom u horoskopima muških osoba).

Naravno da bi, kada bi se i on posvetio svom emotivnom strahu, bio u situaciji da najpre pomogne sebi i da svoje dečije strahove ne projektuje na partnerke, ali ono što najčešće biva je da se potpuno posveti sticanju materijalne moći u kojoj vidi svoj trijumf i "ono što nedostaje" kako bi mogao da ima i one žene koje mu ranije nisu bile dostupne.

U svojoj astrološkoj praksi dolazila sam u kontakt i sa osobama čije su natalne karte govorile o slobodi, ljubavi, životu koji nudi mnogo kvaliteta, ali je njihov život zapravo bio zaglavljen u monotoniji svakodnevice, u dosadi koja je prelazila u depresiju, zbog puno obaveza i odgovornosti spram posla koji ih nije činio srećnim. Ne našavši astrološke pokazatelje u njihovim natalnim kartama koji bi ukazivali na takav način života, horoskopi njihovih partnera, bilo bračnih drugova, ljubavnika ili bivših partnera iz veza koje su one čak smatrale davno završenim i gotovim, nedvosmisleno su ukazivali na jedan od ova dva aspekta Venere u kojima su one ostale "zaglavljene".

Od tada sam posebnu pažnju počela da obraćam na istraživanje "prvog susreta" koji uvek jasno kroz Veneru u horoskopu partnera pokazuje koji su zadaci pred nama, ko smo mi tada, šta je to što za sebe treba da uradimo da bismo se osećali i živeli bolje. Kao što postoji ovaj primer, ima i primera gde partner dobro aspektovanom Venerom utiče na naš napredak i razvoj, međutim, prvi susret nekada postane pristajanje na ugovor u kome prihvatamo da budemo ono što u stvari nismo, i tu ostanemo godinama. A nekad se dvoje pri prvom susretu jednostavno prepoznaju i odmah osete da je to to!

Tekst: Sanja Perić

Sa sajta Lovesensa pročitajte još:

Zvezde za zaljubljenu Vatru, Vodu, Zemlju i Vazduh: kako je biti u ljubavi sa Njegovim horoskopGovor tela horoskopskih znakova: šta skrivaju a šta vam pokazujuO čemu mašta vaš, a o čemu njegov horoskopski znakAstrologija odanosti: šta održava ljubavnu vatru vašeg horoskopskog znaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track