TOM ODEL: Uživam kad igra Novak Đoković
Foto: Zorana Jevtić

Oduševljen: Britanska zvezda navija za Srbina

TOM ODEL: Uživam kad igra Novak Đoković

Exit 2018 -
VATRENI FAN: Zvezda drugog dana festivala Egzit Tom Odel priznaje da kao veliki ljubitelj književnosti retko gleda televiziju, ali da ne propušta mečeve srpskog teniskog asa

Dvadesetčetvorogodišnja britanska pop zvezda Tom Odel oduševila je publiku drugog dana festivala Egzit svojim emotivnim, ali i energičnim nastupom na Mejn stejdžu.Plavokosi miljenik nežnijeg pola, koga je koleginica Lili Alen svojevremeno uporedila s Dejvidom Bouvijem, u ekskluzivnom intervjuu za Kurir otkriva da je veliki fan najboljeg svetskog tenisera Novaka Ðokovića, kao i da inspiraciju za nove pesme crpi iz dela velikana svetske književnosti, u kojima neizmerno uživa.Prvi put si u Srbiji, kako ti se dopada?- Dobro je biti ovde, osećam se sjajno. Stigli smo dosta kasno večeras, pa nisam imao prilike da vidim grad. Ali sam zato gledao Novaka Ðokovića.Navijaš li za njega?- On je sjajan, odličan teniser, zaista uživam u njegovoj igri.Šta znaš o festivalu Egzit?- Svi koje poznajem rekli su mi da je ovo dobar festival i baš sam želeo da nastupim ovde. Bio sam siguran da će to biti sjajan nastup. Odlučio sam da izvedem nekoliko starih pesama, ali i neke s novog albuma koji pripremam. Sviđa mi se što sviram u dobrom terminu, kada je publika već dobro zagrejana.Posle uspeha tvog debi albuma „Long Way Down“ rekao si da je slomljeno srce najbolje za pisanje pesama. Da li je i dalje tako?- Nisam više siguran u to. Čini mi se da je to baš bilo davno i da više ne verujem u to. U svakom slučaju, to se odnosilo na moju prvu ploču.

Znači li to da nove pesme ne nastaju kao posledica tvog ličnog iskustva?- Veoma mnogo čitam i to me zaista inspiriše.Momci tvojih godina obično ne čitaju baš mnogo ili se bar misli tako. Šta je tvoja preporuka?- Volim američke pisce, naročito Foknera, svakako preporučujem roman „Buka i bes“. Volim i rusku književnost, „Lolita“ Mihaila Bulgakova je veoma zabavna. Naravno, uživam i u engleskoj književnosti, Grejem Grin je baš dobar. A Hemingvej je verovatno moj najdraži pisac. Znam da moja generacija mnogo više gleda televiziju, ali ja biram knjige jer zahtevaju da se angažuješ, aktiviraju maštu i emocije mnogo više. Dobra knjiga daje ti sve.Britanska muzička kritika nije ti baš naklonjena, NME je objavio mnogo ružnih stvari o tvojoj muzici. Da li te to pogađa?- Uopšte ne. Svetu je teško udovoljiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track