UNUKU MORGANA FRIMENA UBIO DEČKO VIČUĆI: Đavoli, izađite, uhvatiću vas!
Foto: Profimedia

Brutalno ubistvo

UNUKU MORGANA FRIMENA UBIO DEČKO VIČUĆI: Đavoli, izađite, uhvatiću vas!

Pop kultura -
Edina i Lamar su pre ubistva bili na večeri sa prijateljima, na kojoj je sve delovalo normalno, i nije slutilo na tragediju

Edina Hajns (33), unuka holivudskog oskarovca Morgana Frimena ubijena je u nedelju ujutru, blizu stana na Menhetnu. Usmrtio ju je njen momak Lamar Devenport (30), koji ju je nekoliko puta izbo nožem.

Džordž Hudačko (65), komšija koji je svedočio brutalnom ubistvu oko 3 sata iza ponoći, ispričao je šta se desilo. "Dok ju je ubijao, Lamar Devenport je urlao: "Rodio se Isus Hrist, i Đavoli, izađite, uhvatiću vas", rekao je svedok.

Devenport je policiji poznat od ranije, jer je nekoliko puta privođen zbog konzumiranja različitih droga. Nedugo posle ubistva je uhapšen i odveden na psihijatrijsku procenu. Lamar je pokušavao da se ostvari kao glumac, a njegova karijera je polako počela da ide uzlaznom putanjom nakon nekoliko dobrih uloga.

Edina i Lamar su pre ubistva bili na večeri sa prijateljima, na kojoj je sve delovalo normalno, i nije slutilo na tragediju. Njih dvoje su zajedno živeli u stanu na Menhetnu, i prema rečima poznanika i prijatelja, imali skladnu vezu. Rej Rosario, prijatelj koji je bio sa njima na pomenutoj večeri, izjavio je da je par delovao vrlo srećno. Edina je unuka prve supruge slavnog oskarovca Morgana Frimana, a on ju je čitavog života pazio i brinuo o njoj.

Edina je sa svojim dedom čak i glumila u filmu "5 Flights Up" prošle godine. Imala je sporednu ulogu recepcionarke. Friman se putem svog Fejsbuk profila oglasio i zahvalio svima na podršci nakon strašne i bezumne tragedije koja je pogodila njegovu porodicu.

"Svet nikada neće upoznati njen veliki talenat i koliko je mogla da da filmu. Njeni prijatelji i porodica bili su srećni što su mogli da je upoznaju kao osobu i što je bila prisutna u njihovim životima. Njeza zvezda nastaviće da sija u našim srcima, mislima i molitvama. Neka počiva u miru", napisao je Friman.

I want to acknowledge the tremendous outpouring of love and support my family has received regarding the tragic and senseless passing of my granddaughter Edena Hines. Thank you from the bottom of my heart. -M

Posted by Morgan Freeman on Sunday, 16 August 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track