UPLAŠILI SE KIM DŽON-UNA: Niko neće da potpiše peticiju Džordža Klunija!
Foto: AP

Borba za slobodu

UPLAŠILI SE KIM DŽON-UNA: Niko neće da potpiše peticiju Džordža Klunija!

Pop kultura -
Znamo da bi popuštanjem tim kriminalcima otvorili vrata svakoj grupi koja bi pretila slobodi izražavanja, privatnosti i ličnoj slobodi. Nećemo se prepustiti strahu

LOS ANĐELES - Američki glumac Džordž Kluni je poslao peticiju najuticajnijim ljudima Holivuda, tražeć od njih da zauzmu stav protiv sajberterorizma i u prilog slobode, ali niko nije hteo da je potpiše.

Kluni je svoju peticiju napisao pre nego što je studio Soni odlučio da povuče iz distribucije film Seta Rogena "Intervju", parodiju o severnokorejskom lideru Kim Džong-unu.

U njoj slavni glumac poručuje: "Znamo da bi popuštanjem tim kriminalcima otvorili vrata svakoj grupi koja bi pretila slobodi izražavanja, privatnosti i ličnoj slobodi. Nećemo se prepustiti strahu".

U izjavi za sajt "Deadline", Kluni je rekao da niko nije želeo da se prvi potpiše i da su svi bili jako uplašili."Ne može neki j... Kim Džon-un da nam govori šta možemo da gledamo", kazao je vidno frustrirani glumac.

On veruje da su svi u strahu da će njihovi imejlovi biti hakovani i njihov sadržaj objavljen u javnosti, te su žrtvovali slobodu radi očuvanja svojih tajni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track