VESIĆ OBEĆAO: Ove godine više novca za Džez festiva u Beogradu
Foto: Printskrin/Facebook

VESIĆ OBEĆAO: Ove godine više novca za Džez festiva u Beogradu

Pop kultura -
Beogradski džez festival je veoma važna manifestacija za Beograd i plan nam je da svake godine bude sve bolji, naveo je on

Organizacioni odbor 31. Beogradskog džez festivala usvojio je danas finansijski plan i okvirni program te manifestacije, koja je kako je istakao gradski menadžer Goran Vesić izuzetno značajna za srpsku prestonicu, njenu promociju i pozicioniranje na kulturnoj mapi Evrope.

Vesić je u izjavi Tanjugu, rekao da će ovogodišnji Beogradski džez festival imati budžet od oko 21,2 miliona dinara, što je znatno povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je budžet bio 15 miliona dinara.Grad će, kako je istakao, izdvojiti 6,9 miliona dinara, što je više novca nego 2014. godine, a Ministarstvo kulture i informisanja 1,6 miliona. Ostali prihodi će, naveo je Vesić, biti obezbeđeni od prodaje ulaznica i od sponzora.

"Uvereni smo da ćemo ove godine imati potpuno pokriven budžet", rekao je Vesić koji je dodao da je prošle godine, ne samo "pokriven" budžet od 15 miliona dinara, već ostvaren i suficit koji je uložen u pripreme za ovogodišnji Festival.

Navodeći da će ovogodišnji Festival, koji će trajati od 27. oktobra do 2. novembra, biti organizaciono bolji, sa 50 odsto više sredstava, Vesić je naveo da će ta manifestacija biti možda i "najjača u poslednjih desetak godina".

U okviru 30. Beogradskog džez festivala, 26. oktobra u Domu omladine Beograda nastupio je jedan od vodećih džez umetnika...

Posted by Beogradski Džez Festival//Belgrade Jazz Festival on четвртак 25. децембар 2014.

"Beogradski džez festival je veoma važna manifestacija za Beograd i plan nam je da svake godine bude sve bolji. Sledeće godine će imati još veći budžet i na taj način želimo da doprinesemo da Festival zauzme zasluženo mesto u Evropi, da se razvija i da sve više dobrih džez muzičara dolazi u Beograd", naveo je on.

Ističući da su kulturni događaji važni za turizam Beograda, Vesić je rekao i da Grad zato ulaže u Džez festival, a u planu je i niz manifestacija za popularizaciju džeza i promociju navedene manifestacije.

Gradski menadžer je rekao i da je već prodato 60 kompleteh ulaznica, iako još nije objavljen program što govori da ta manifestacija ima publiku koja veruje organizatorima i zna da će program biti dobar, pa je spremna da kupi karte ne čekajući da budu poznata imena umetnika koji će nastupati.

Umetnički direktor Beogradskog džez festivala Milivoje Marković rekao je Tanjugu da će se za nekoliko dana znati imena umetnika koji će nastupiti na ovogodišnjem Džez festivalu.

"Nadam se da će Beograd i Srbija dobiti izvanredan i jak festival", naveo je Marković, ističući da će selekcija biti izuzetno jaka, te da se nada da će u punoj meri zadovoljiti slušaoce i poštovaoce džeza.Marković je istakao i da je Beogradski džez festival "dobio krila" onda kada je odlučeno da bude manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd.

"Do tada je festival tavorio i mučio se. Međutim, od kada je to urađeno, Festival je takoreći dobio krila i mnogo je lakše i jednostavnije organizovati ga", zaključio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track