VEZA SA PODZEMLJEM: ove zvezde su imale posla sa mafijom!
Foto: Fonet

Nisu uspeli da sakriju poznanstava

VEZA SA PODZEMLJEM: ove zvezde su imale posla sa mafijom!

Pop kultura -
Ujak Frenka Sinatre, Bejb Garavante bio je član mafijaške grupe Moreti. Garavante je 1921. godine osuđen za ubistvo, jer je vozio kola za bekstvo iz oružane pljačke

Poznati koji su se družili, ili bili u vezama sa članovima mafije takve odnose su se trudili da sakriju. Međutim, kako budnom oku svetskih tabloida ništa ne može da promakne, retko su u tome uspevali.

Elizabet Harli

Lepa britanska glumica povezana se sa mafijaškom porodicom Kolombo iz Njujorka. Vođa Kolombo klana, Doni Montemarano radio je sa Elizabet na jednom filmu. Svetski mediji pisali su da su se Liz i on brzo sprijateljil. Harli je bila svesna da je Montemarano proveo neko vreme u zatvoru za iznudu i reketiranje, ali joj je prijateljstvo sa njim bilo mnogo važnije od njegove mračne prošlosti.

Frenk SinatraUjak Frenka Sinatre, Bejb Garavante bio je član mafijaške grupe Moreti. Garavante je 1921. godine osuđen za ubistvo, jer je vozio kola za bekstvo iz oružane pljačke. Sam Sinatra poznat je po tome da je bio vođa grupe „The Rat Pack“ (Čopor pacova), za koju se šuškalo da je bila usko povezana sa mafijom. Ipak, Sinatra je ceo život odbaciivao optužbe da je povezan sa mafijom, iako je poznato da su njegovi roditelji poslovali sa mafijašima. Sinatra je takođe provodio mnogo vremena sa članovima porodice Lakila Lučana, a bio je prijatelj i sa Al Kaponeovim telohraniteljima.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Merlin MonroMerlin je, navodno, poslednju noć pred svoju smrt provela sa Semom Đankanom, koji je bio poznati gangster. Njih dvoje su navodno bili u vikendici na jednom jezeru u Kaliforniji, i on je, prema pričama, uspeo da ubedi Merilin da se bi trebalo da izlazi u javnost sa informacijom da ima aferu sa tadašnjim predsednikom Džonom F. Kenedijem. Nažalost, možda je upravo ta odluka bila okidač za njeno samoubistvo.

Lajza MineliPoznata gej ikona bila je inspiracija mnogim izvođačima i umetnicima, ali takođe je imala tesne veze sa podzemljem. Lajza je bila povezana sa mafijaškom porodicom Gambinu, a zabavljala se sa gluimcem Đanijem Rusom, koji je bio član mafije.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Robert de NiroPoznati glumac priznao je da se družio sa članovima mafije, ali smo za potrebe spremanja uloga u svojim filmovima. De Niro je sam nekoliko puta glumio mafijaše, a dok se pripremao za ulogu u filmu „Analyze This“ proveo je mnogo vremena sa Endijem Ruđanom, koji je bio poznat po nadimku „Debeli Endi“. Na taj način se i on poveza sa ozloglašenom porodicom Gambino. Ipak, negativne veze De Nira i mafijaških grupa nikada nisu dokazane.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track