(VIDEO) DA LI SE SEĆATE? Ova serija bila je preteča Jutjuba 80-ih godina u Jugoslaviji
Foto: Jutjub

Nostalgija

(VIDEO) DA LI SE SEĆATE? Ova serija bila je preteča Jutjuba 80-ih godina u Jugoslaviji

Pop kultura -
“Tražili ste gledajte” ili u originalu ” You Asked For It” je bila američka serija kolažnog tipa koja se 80-ih godina emitovala i na programu JRT-a

“Tražili ste gledajte” ili u originalu ” You Asked For It” je bila američka serija kolažnog tipa koja se 80-ih godina emitovala i na programu JRT-a. U vremenu pre interneta ovo je bila jedna svojevrsna željoteka za američke gledaoce, a naravno i za nas u tadašnjoj Jugoslaviji!

Gledaoci u SAD su slali dopisnice uredništvu emisije sa raznim željama, opisujući ono što bi želeli da vide u ovoj TV seriji. Jedan je gledalac tako npr. poželeo da vidi TV izvedbu u kojoj bi strelac u stilu Viljema Tela gađao jabuku na glavi drugog pomagača. U tu svrhu je u emisiji gostovao američki nacionalni šampion u streličarskom sportu koji je napravio “rimejk” ove legendarne situacije.

Ekipa emisije je pronalazila sve one osobe koje su gledaoci tražili, a zatim bi se snimao prilog ili tačka koju su oni izvodili. Bilo je tu svega: od obaranja Ginisovih rekorda do izvođenja svakakvih vratolomija i priča o ljudima sa neobičnim hobijima.

http://www.youtube.com/watch?v=9ZqbSwYI1gQ

Serija se prvobitno emitovala 50-ih godina, a onda se ponovo snimala 1972., 1981. i 2000. godine. Gledaoci iz Jugoslavije su imali priliku gledati serijal iz 1981., koji se uglavnom emitovao subotom posle dnevnika, a onda u repriznim terminima i nekim drugim danima.

http://www.youtube.com/watch?v=MaRm-dpjL2M

Neki od priloga su i danas aktuelni i zanimljivi, a čak su i legendarni “Nadrealisti” napravili jedan svoj skeč – parodiju na osnovu ove serije sa nazivom “Tražili ste, evo vam ga!”(nostalgicno.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track