(VIDEO) NISU NI PINGVIN, NI DŽOKER: Da li znate ko je novi, najveći Betmenov neprijatelj?
Foto: Facebook/screenshot

Nova serija stripova o Mračnom vitezu

(VIDEO) NISU NI PINGVIN, NI DŽOKER: Da li znate ko je novi, najveći Betmenov neprijatelj?

Pop kultura -
Kako u poslednje vreme policijska brutalnost sve više privlači pažnju, po prvi put u ovoj seriji stripova, Betmenov najveći neprijatelj je Policijska uprava grada Gotam.

The wait is finally over and now we want your mini-reviews of DARK KNIGHT III: THE MASTER RACE, so leave it in the comments below.

Posted by Batman on Saturday, November 28, 2015

U prvom izdanju “The Dark Knight III: Master Race” koji je objavljen u sredu, nastavlja se priča koju je pre 29 godina započeo pisac Frenk Miler u klasiku “The Dark Knight Returns”. U originalnom stripu iz 1986. godine, Betmen se bori protiv Supermena, ali u nastavku iz 2002. godine dva superheroja udružuju snage protiv Leksa Lutora.

U novom stripu, “Master Race” Betmen pokušava da reformiše pravosudni sistem silom. “The Dark Knight Returns” bio je presedan, koji je svetu predstavio zrelog, melanholičnog Betmena, ali i svih njegovih “kolega” superheroja. Da nije bilo tog stripa, lik iz serije šezdesetih se nikad ne bi pretvorio u “Mračnog viteza” režisera Kristofera Nolana.

Ahead of a likely appearance at Comic-Con, director Zack Snyder has shared a new photo of Ben Affleck as Batman: http://imdb.to/1z9ZAYl

Posted by IMDb on Thursday, July 24, 2014

Miler (58), je jedan od najpoznatijih i i najkontroverznijih strip crtača. On je autor stripova “Sin City” i “300” koji su takođe doživeli filmske adaptacije. “Svet je haotično, opasno mesto u kom vlastima ne treba verovati”, rekao je Miler fanovima na predstavljanju “Dark Knight III”, na njujorškom "Comic-Con" događaju prošlog meseca. “Potreban je ‘Zoro’, kriminalac koji se bori za nedužne građane. 'Statusu quo' se ne može verovati”.

Miler sada radi na četvrtoj seriji o Mračnom vitezu, a na “Master Race” sarađivao je sa Brajanom Azarelom.

Source: Affleck shows off Batman's new suit by Reuters on Rumble

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track