(VIDEO) ONA JE DAMA EXITA: Čudesna sudbina Emeli Sande
Foto: Pr Egzit

9. jula

(VIDEO) ONA JE DAMA EXITA: Čudesna sudbina Emeli Sande

Exit 2018 -
Svoju prvu pesmu napisala je sa 11 godina, četiri godine kasnije pozvana je da učestvuje u snimanju kompilacije zajednu popularnu londonsku radio stanicu, a sa 16 godina je nastupalana MTV

Emeli Sande (28) biće prva dama ovogodišnjeg izdanja Exita, a sve u vezi nje je jedinstveno, od pesama, preko izgleda, sve do životne priče.

Emeli je rođena u Engleskoj. Mama joj je Škotlanđanka, otac iz Zambije. Pravo ime joj je Adel, ali kako je u trenutku kada je započinjala karijeru, njena koleginica Adel uveliko osvajala svet muzike, odlučila da nastupa pod srednjim imenom – Emeli.

Svoju prvu pesmu napisala je sa 11 godina, četiri godine kasnije pozvana je da učestvuje u snimanju kompilacije zajednu popularnu londonsku radio stanicu, a sa 16 godina je nastupalana MTV. Otuda je sve začudilo kada je Emeli odbila ponudu za snimanje albuma da bi završila medicinski fakultet. Kasnije je na sestrin nagovor poslala video snimak na kom peva jednu od svojih omiljenih pesama “Nasty Little Lady" na BBC-jevo takmičenje i pobedila.

Pravi profesionalni debi imala je 2009. pevajući za repera Chipmunk na njegovom prvom singlu “Diamond Rings".

U među vremenu je pisala muziku za originalnu postavku Sugababes, radila sa Naughty Boy, Leonom Luis, Dejvidom Getom, a onda je usledio i prvi album i uspesi sa singlovima “Heaven” i “Daddy”.

Imala je čast da nastupa na otvaranju i zatvaranju Olimpijade 2012. u Londonu. Pevala je u Beloj kući, učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama, osvojila dve BRIT nagrade…

Prvi put će imati koncert u Srbiji 9. jula na Exitu, ali to neće biti prvi put da peva pred ljudima iz naše zemlje. Naime, ona je sedam godina bila u vezi sa Nikšićaninom Adamom Guraginom za kog se i udala uz svadbu u Kotoru. Uzeli su zajedničko prezime Radojević, kako se prezivala Adamova majka, poreklom iz Crne Gore.

U nekoliko navrata je boravila i u Beogradu, a jednom prilikom su ovde slavili Novu godinu, kada je Emeli kratko i pevala za goste.

Pevačica ima ćirilicom istetovirane reči “Adame volim te”, zbog čega bez sumnje sada žali, jer se samo posle godinu dana braka razvela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track