(VIDEO) PRAVA RETKOST: Britanski par dva puta dobio različite blizance!
Foto: Printscreen

Šanse jedan naprema pola miliona

(VIDEO) PRAVA RETKOST: Britanski par dva puta dobio različite blizance!

Pop kultura -
Sedam godina nakon što su dobili po jedno crno i belo dete, 27-godišnja majka je ponovo rodila blizance sa različlitom bojom kože. Šanse za tako nešto su jedan naprema 500.000

Alison Spuner i njen partner Din Djurant, dva puta su iznenadili potomstvom.

Naime, sedam godina nakon što su dobili po jedno crno i belo dete, 27-godišnja majka je ponovo rodila blizance sa različlitom bojom kože. Šanse za tako nešto su jedan naprema 500.000.

Kada je par dobio prve ćerke blizankinje 2001. godine, bili su zaprepašteni činjenicom da njihova ćerka Lauren ima majčine plave oči i crvenu kosu, dok njena sestra Hejlej ima tamnu kožu i kosu, kao njihov otac Din.

Pored ogromne retkosti da dva seta blizanaca različite kože imaju iste roditelje, ali je još ređe da naslede tačnu boju kože i kose po majci, odnosno ocu. Šanse za to su zapravo jedan naprema pola miliona.

Genetski fenomen se dešava kada dva različita jajašca budu oplođena sa spermom različitih donora, za razliku od identičnih blizanaca čiji se zajednički genetski materijal iz jednog jajašca podeli na dva različita embriona.

"Bila sam šokirana kada sam saznala da ponovo nosim blizance, ali nikad nisam ni pomislila da bi ponovo mogle ispasti potpuno različite", kazala je Alison.

http://www.youtube.com/watch?v=8bB9PPjp04o

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track