(VIDEO) Sa omiljenom čokoladom i balonima napravila je magiju. Možete i vi...

Saveti

(VIDEO) Sa omiljenom čokoladom i balonima napravila je magiju. Možete i vi...

Pop kultura -
Uzmite balon, umočite ga u čokoladu i stavite u pleh. Pazite da čokolada ne bude previše vruća, kako vam baloni ne bi popucali

Zamislite da poslužite omiljeni sladoled ili kolač u ukusnoj korpici od čokolade. Ovakvo neobično posluženje vrlo lako možete pripremiti sami, a biće vam potrebno desetak manjih balona i 200 g čokolade. Možete koristiti i onu za kuvanje ili mlečnu, ali preporučujemo vam da je otopite na pari i na srednjoj temperaturi. Potrudite se na vreme napravite mesta u frižideru i naduvajte balone.

Na tepsiju u koju ćete ređati balone sa čokoladom stavite pek-papir. Uzmite balon, umočite ga u čokoladu i stavite u pleh. Pazite da čokolada ne bude previše vruća, kako vam baloni ne bi popucali. Tepsiju sa balonima ostavite u frižider na pet minuta. Potom ih izvadite i ponovite postupak, a zatim još jednom.

Nakon što su se ohladili po treći put, pomoću makaza polako izduvajte balone, i vaše čokoladne činije su spremne. Možete ih napuniti šlagom sa voćem, kolačima ili omiljenim sladoledom, jednostavno, svaka kombinacija će biti pun pogodak.

http://www.youtube.com/watch?v=LhTFq_wdvS4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track