(VIDEO) Sestre Gobović promovisale svoj drugi album!
Foto: Printscreen

Probudi se

(VIDEO) Sestre Gobović promovisale svoj drugi album!

Pop kultura -
Pred velikim brojem zvanica bliznakinje Gobović, Marina i Marija, praćene orkestrom koji predvodi iskusni muzičar i producent Andrej Andrejević, izvele su nekoliko tradicionalnih numera u novim, savremenim aranžmanima i modernom ritmu

U sasvim prikladnom ambijentu Etnografskog muzeja etno-pop sastav “Sestre Gobović” promovisao je svoj drugi album “Probudi se”.

Pred velikim brojem zvanica bliznakinje Gobović, Marina i Marija, praćene orkestrom koji predvodi iskusni muzičar i producent Andrej Andrejević, izvele su nekoliko tradicionalnih numera u novim, savremenim aranžmanima i modernom ritmu.

"Želele smo da našu tradicionalnu muziku, ali i dela Stevana Mokranjca, Petra Tanasijevića i drugih srpskih autora približimo novim generacijama. U saradnji s Andrejem Andrejevićem, koji je etnomuzikolog, uz puno poštovanje prema tradiciji, nastale su pesme “Probudi se, Stojane”, “Jutros mi je ruža procvetala”, “Dunavka” i ostale, koje možete da čujete na albumu", kaže Marina Gobović.

"Ukoliko ne znate odakle dolazite, ne možete znati ni kuda idete. Zato smatram da je važno izvoditi naše stare i tradicionalne pesme i truditi se da i novi naraštaji ne zaborave na njih", dodaje Andrej Andrejević.

http://www.youtube.com/watch?v=hN_t44sPjXk
http://www.youtube.com/watch?v=FPqyIHkrsw4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track