(VIDEO) SVAKA ČAST, DOMINGO: Čuveni tenor pevao na srpskom Što se bore misli moje
Foto: Tanjug

Ovacije

(VIDEO) SVAKA ČAST, DOMINGO: Čuveni tenor pevao na srpskom Što se bore misli moje

Pop kultura -
Tokom tročasovnog koncerta izveo je Verdijevu Travijatu, Nabuka, zatim kompozicije "Over the Rainbow", "West Side Story", "The Impossible Dream" i druge, a ovacije su učesnici izazvali pošto su na kraju otpevali pesmu "Što se bore misli moje" na srpskom jeziku

Jedan od najpoznatijih glasova sveta, španski tenor Plasido Domingo izazvao je oduševljenje publike u Beogradu na solističkom koncertu koji je sinoć održao u Kombank Areni.

On je nastupio uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS-a kojim je dirigovao Israel Gursky koji ga prati na turnejima, dok je gost dirigent bio Bojan Suđić. Velikom Domingu na sceni su se pridružiti i soprani Virginia Tola i Micaela Oeste, a specijalni gost je bila pevačica Jadranka Jovanović.

Tokom tročasovnog koncerta Domingo je izveo Verdijevu Travijatu, Nabuka, zatim kompozicije "Over the Rainbow", "West Side Story", "The Impossible Dream" i druge, a ovacije su učesnici izazvali pošto su na kraju otpevali pesmu "Što se bore misli moje" na srpskom jeziku.

Publika je čuvenog pevača i njegove goste posle svake numere pozdravljala burnim aplauzima i ovacijama.Maestro Plasido Domingo, višestruko talentovan umetnik, priznat ne samo kao pevač već kao i dirigent, u svojoj višedecenijskoj karijeri uključuje 144 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere.

http://www.youtube.com/watch?v=2yG_37My8fY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track