(VIDEO) Želja za veštačkom lepotom joj je uništila život: Ona ne može da zatvori oči, ali nema nazad
Foto: Reuters

Žrtva plastične hirurgije

(VIDEO) Želja za veštačkom lepotom joj je uništila život: Ona ne može da zatvori oči, ali nema nazad

Pop kultura -
Iako mnogi roditelji tinejdžerkama poklanjaju plastične operacije, ulepšavanje pomoću noža i silikonskih implantata ovim ženama je došlo glave

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil Ludilo za plastičnim operacijama i rekonstrukcijom izgleda nije postalo uobičajeno samo na našim prostorima.Klinike koje se bave ovim vidom ulepšavanja propagiraju svoje usluge kroz tvrdnje da će vam uz "lepši" izgled i život biti lepši, da ćete biti srećniji, a nijedan hirurg vam neće reći da ste lepi takvi kakvi ste.Sigurno ste odmah pomislili na Ameriku, ali postoji jedno mesto koje definitivno prednjači kada je reč o ženama koje će po svaku cenu otići pod nož. To je Južna Koreja.

U Seulu, prestonici ove zemlje, ne možete se ni okrenuti a da na sve strane ne vidite reklame za plastičnu hirurgiju. Poruke poput "Oživite svoje lice" sa ponudama preoblikovanja nosa, uvećanja grudi, rekonstrukcije vilice i očnih kapaka bombarduju stanovnike sa svih strana, od bilborda, preko televizijskih reklama, pa čak i gradskog prevoza, a plastična hirurgija je tamo postala vodeći biznis - prenosi BBC.Na žalost, lakom i dobrom zaradom su se poveli i nestručni lekari, pa su zbog pohlepe upropastili svoje klijentkinje za sva vremena.

Nekada lepo lice sada više čak ne liči na ljudsko, prelepe oči jedne Azijatkinjeviše kao i da nisu oči.Odmah nakon skidanja zavoja, Kim Buk Sun videla je da nešto nije u redu."Ovo nije ljudsko lice. Više podseća na monstruma ili vanzemaljca" - kaže nesrećna žena.Ona je kod frizera listala časopis i videla reklamu za plastične operacije i tada je odlučila da operiše nos. Otišla je na konsultaciju sa doktorom i kroz razgovor sa njim odlučila je da uradi čak 15 operacija na licu! Danas, Kim ne može da zatvori oči, a nos joj konstantno curi. Muž ju je ostavio, posao više nema i u teškoj je depresiji.

Sve je češća pojava da klijenti tuže svoje lekare za nestručnu operaciju, ali ono što je najneverovatnije jeste što se broj pacijenata samo povećava. Pomama zaočima kakve imaju evropejci najčešća je operacija, koju čak roditelji poklanjaju tinejdžerkama za rođendan.

Razlog zašto je ova prestonica najprivlačnija ljudima za plastične operacije verovatno je cena, koja je daleko ispod američkog i evropskog standarda.Takođe, Kina sve žustrije propagira filmsku lepotu, pa je ove godine čak 16.000 žena iz ove zemlje došlo u Seul da se "ulepša".Svedoci kažu da su promene tolike da carinici često sumnjaju da li pasoš ukraden, budući da osoba na slici više uopšte ne liči na sebe.Iako je veoma poznat primer, čini se da su žene, u želji za onim što smatraju lepotom,gluve da čuju opasnosti po izgled i zdravlje - bivša misica Južne Koreje ugradila je silikone u grudi, ali je zbog nestručne operacije dobila niz infekcija i dodatnih operacija, zbog čega joj je sada jedna dojka značajno veća od druge.

Ona krivi doktore za grešku, ali i zato što joj nikada nisu rekli da joj to nije potrebno."Plastična hirurgija stvara zavisnost. Ako operišete oči, želećete da promenite i nos. I tako u krug. A lekari vam nikada neće priznati koliko ste zapravo lepi" - zaključila je ona.POGLEDAJTE JOŠ NA PORTALU STIL:Skandalozno: Ekspertkinja savetuje da žena u 40-im mora pod nož, ako ne želi da je muž vara!Merilin Monro pre i posle plastičnih operacija! (VIDEO)10 mitova o depresiji koje moramo srušiti: Pravi muškarci nisu depresivni, znak je mentalne bolestiKim Kardašijan dobila dvojnicu: Zadužila se 30.000 dolara da bi ličila na starletu! (FOTO)Ćerka Žerarda Depardjea: Pet puta sam operisala nos da ne ličim na oca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track