10 NAJKONTROVERZNIJIH IGRICA SVIH VREMENA: Ne igrajte ako nemate više od 18 godina
Foto: Gamebobble.wordpress.com

Seks i nasilje!

10 NAJKONTROVERZNIJIH IGRICA SVIH VREMENA: Ne igrajte ako nemate više od 18 godina

Tech -
Roditelji mrze igrice koje imaju nasilje i seks, ali ako pročitaju ovaj tekst biće besni kao risevi

Mladi uvek sve rade iz nekog bunta, pa im je zato i najprivlačnije "zabranjeno voće", baš zbog toga sastavili smo listu 10 najkontroverznijih video igrica. Većina ovih igrica dostupna je onlajn i teško je da roditelji znaju šta se uopšte radi na internetu. Zato sedite i pripremite se za šok!

foto: Printskrin
foto: Printskrin

1. Mortal Kombat serijal

Mortal Kombat, zajedno sa "Night Trap" pomogao je da se implementira ESRB rejting video igara, a smatraju se da su pogodne za tinejdžere i decu. Ova igra ostaje jedna od najpopularnijih video igara u industriji. Ako ste živeli pod zemljom nekoliko decenija, da objasnimo, ova igra sastoji se od nekoliko boraca, a svaki ima neku specijalnu veštinu. Igra se u dve pobede, a igrač može da obavi brutalni smrtni udarac nakon pobede. Ova igra je zabranjena u Nemačkoj i Brazilu zbog prekomerne upotrebe krvi.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

2. "Custers Revenge"

"Custers Revenge" je video igra iz čak 1982. godine koja je izazvala kontroverze zbog eksplicitnog seksualnog sadržaja. Igrač kontroliše Kastera, na osnovu lika generala Džordža Armstronga Kastera, u sporednoj skroling avanturi kako bi stigao do Indijanke. Nije tako loše zar ne? Osim što Kaster ne nosi ništa osim šešira i čizama, otkrivajući svoju erekciju tokom igre. Kada igrač stigne Indijanku, koja je vezana za stub, on je siluje. Igra je zabranjena na nekoliko mesta pre nego što je novi programer otkupio prava i promenio kraj da je žena zapravo voljna da ima seks.

foto: megagames.com
foto: megagames.com

3. Left Behind: Eternal Forces

Ova igrica imala je različit prijem zbog grafičkih nedostataka, ali i zbog kontroverznog sadržaja. Igrač kontroliše grupu hrušćana, tačnije on je na čelu grupe koja se bori protiv svakoga ko im se suprotstavi. Igra se bazira više na tehnici borbe, a ne na nasilju, jer svaka taktička greška može da dovede do gubitka saveznika. Ipak, borba je preporučena kada je to potrebno. Mnogi su kritikovali igru zbog promovisanja verskih ratova, a hrišćanske grupe protive se upotrebi nasilja jer je kontradiktorno uverenjima religije. Vredi napomenuti i onlajn aspekt igre koji dozvoljava igračima da kontrolišu obe strane, hrišćansku i nehrišćansku.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

4. Etničko čišćenje

Igrica pod imenom Etničko čišćenje nije ni pokušala da prikrije svoju poruku, koje u osnovi iznosi da ste super rasista. Igrač kontroliše neonaciste koji imaju zadatak da ubiju afričke amerikance, latine i jevreje. Igra slavi belu prevlast i podržava antisemitsko ponašanje. Igra je dobila sve negativne kritike zbog neskrivenog rasizma. Nije iznenađenje da je je ova pucačina iz prvog lica pravi nered tehničkih propusta. Da stvar bude još gora, igrica je puštena na dan Martibna Lutera Kinga 2002. godine.

foto: Forbes.com
foto: Forbes.com

5. Hatred

Evo jednog odlomka iz trejlera igrice: "Ceo moj život je hladna, gorka mržnja i oduvek sam želeo da nasilno umrem. Ovo je vreme osvete o nijedna život nije vredan spasa. I ja ću staviti u grob onoliko ljudi koliko bude trebalo. Vreme je da počnem da ubijam, vreme je da i ja umrem. Moj genocidni krstaški rat počinje ovde."Upravo ovo sumira ovu video igricu precizno. Ti ubijaš civile i policajce na brutalan način, i to je to. Igra je nedavno dobila AO rejting, što je retka pojava. "Manhunt 2", još jedna igra na ovoj listi, u početku je imala ocenu AO, ali zbog promene nekog sadržaja dobila je ocenu M kao oznaku za "Mature" - odrasli.

foto sadistic.pl
foto sadistic.pl

6. Thrill Kill

Ovo je borbena video igrica koja ima oznaku za starije. Međutim, ona je ostala neobjavljena do danas jer je EA odbio da je pusti u javnost zbog preterane upotrebe krvi i seksualnog sadržaja. Zabavno je gledati snimke igranja onlajn jer izgleda prilično pitomo s obzirom na današnje igrice kao Mortal Kombat. Iako je igra otkazana, može da se igra onlajn jer su kodovi procurili pre zabrane. Dakle. ako volite da kontrolišete kanivala koji koristi odsećenu nogu kao oružje, a onda je žvaće u znak proslave, možete vrlo lako da igrate Thrill Kill.

foto goretastic.com
foto goretastic.com

7. Carmageddon

Ova igra navukla je bes kritičara zbog promovisanja ubijanja nevinih civila i nagrađivanje ubilačkog ponašanja. Ova igra ohrabruje igrače da pregaze pešake kolima. Mnoge zemlje primorale su programere da ljude zamene sa zombijima i robotima, eliminišući korišćenje krvi sa zelenom i crnom tečnosti. Ova igra možda sada i ne izgleda kontrovorzneo kada uzmete u obzir količinu hiper nasilnih video igara koje su dostupne na internetu, ali je 1997. godine bila pod intenzivnim nadzorom. Od premijere, ulagalo se u Carmageddon: Reincarnation koaj je konačno objavljena 27. marta prošle godine.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

8. Super Kolumbajn masakr RPG

Ova igra poprilično objašnjava samu sebe. Premisa igre i uključivanje znaka uzvika u naslovu igre bio je zaista loš ukus, a tvorac je s pravom primio žestoke kritike za stvaranje ove igre. On nije profitirao od ove besplatne igre z aPC, ali branjenje ove igre trebalo je da podstakne diskusiju o tome šta se desilo i analizira suština pitanja. Bez obzira na čijoj ste strani, igra je s razlogom kontroverzna. Tvorac je čak napravio i dokumentarac pod nazivom "Playing Columvine" 2006. godine, koji je sumirao oslobađanje igrice i njen uticaj u medijima.

foto previewvg.wordpress.com
foto previewvg.wordpress.com

9. RapeLay

Da, verovali ili ne ovo je igra o silovanju! Vi ste lik Masaja Kimura, muškarca koji vreba i potom siluje Kirju porodicu, koja se sastoji od majke i njene dve ćerke. Prilično grozno, a sadrži još i različite seksualne poze i čak vas podstiče i da pazite da neka od devojaka ne ostane trudna. Igra je zabranjena u Japanu između ostalih zemalja, a nešto kasnije uklonjena je i sa Amazona.Video igre su plodno tlo za umetnički izraz, ali stvaranje eksplicitnog silovanja je teško opravdati. Veliki deo ovih igara neamju suptilnost kao GTA, umesto toga odlučuju se za šokantnost!

foto gamebobble.wordpress.com
foto gamebobble.wordpress.com

10. ManHunt

Ove igre su jednostavno brutalne, a kontroverza koja ih okružuje je apsolutno opravdana. Predstavljamo vam neke vrste egzekucije u ovoj igri: gušenje neprijatelja plastičnom kesom, nabijanje metalne poluge kroz lobanju, sečenje lica i očiju, odsecanje glava sa kablovima, uništavanje genitalija srpom. Ova igrica izazvala je znatnu kontroverzu u inostranstvu, pa je tako Novi Zeland odmah zabranio igru i učinili su da posedovanje ilegalne kopije bude krivično delo. Igra je zabranjena i u nekoliko drugih zemalja zbog neprestanog i okrutnog nasilja. Ne iznenađuje, možda, ali igru je objavio Rockstar games, isti umovi koji stoje i iza GTA igrice.

(TheRichest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track