Viber uvodi novu funkciju skrivenih poruka
Foto: Promo

Viber uskoro jos sigruniji

Viber uvodi novu funkciju skrivenih poruka

Tech -

Viber predstavlja novu funkciju “Skrivene poruke” koja će uskoro biti aktivna – i koja će omogućiti komunikaciju uz potpunu diskreciju i pružiti potpuno poverenje u tajnost vašeg ćaskanja sa drugima.

Od prošlog proleća, kada je Viber uveo enkripciju sa kraja na kraj kao standardni protokol za sve Viber poruke i pozive, namera je bila da Viber pruži dodatne mere bezbednosti koje će u potpunosti zadovoljiti njegove korisnike po pitanju privatnosti njihove komunikacije. Ipak, u nekim situacijama, pojavi se potreba za dodatnom enkripcijom. Zbog toga, Viber uskoro uvodi “skrivene poruke” – koje će obezbediti razmenu poruka uz dodatne elemente privatnosti nad kojima korisnici imaju potpunu kontrolu. U delu “skrivenih poruka”, moći ćete da postavite tajmer za automatsko brisanje svake poruke iz vaše prepiske. Tekst iz prepiske putem “skrivenih poruka” neće moći da se dalje prosleđuje, a slikanje ekrana će biti ili potpuno onemogućeno - ili će vas o tome momentalno informisati obaveštenje na ekranu vašeg “četa”. U mogućnosti ćete biti da vodite dve uporedne prepiske sa istom osobom ili u grupi – putem jednog redovnog četa i jednog kroz “Skrivene poruke”. Prepoznaćete ih po tome što će vam se pojaviti prikaz malog katanca na čet ikonici za “Skrivene poruke”. Otpočinjanje razmene skrivenih poruka iz redovnog četa neće izbrisati niti zameniti redovnu razmenu poruka, već samo otvoriti paralelnu razmenu poruka ovim kanalom.

Već postoji mogućnost da možete da sakrijete vaše poruke i pristupite im kasnije uz pomoć PIN-a. Jednom kad ste kreirali poruke koje biste želeli da sakrijete, obeležite ih u vašoj prepisci, prevucite nalevo i izaberite ikonicu za sakrivanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track