SIGURNOST NA PRVOM MESTU: Video nadzor kao rešenje za vašu bezbednost
Foto: Promo

SIGURNOST NA PRVOM MESTU: Video nadzor kao rešenje za vašu bezbednost

Tech -

Video nadzor u današnje vreme postao je uobičajan način bezbednosti i zaštite kako ljudu tako privatnog i javnog prostora. Veliki broj ugostiteljskih objekata, lokala, uslužnih radnji, institucija odlučuju se za ugradnju video nadzora, a za to imaju konkretan razlog - osiguravanje bezbednosti. Sve češće ova vrsta zaštite i bezbednosti jeste odluka mnogih i kada su u pitanju njihovi sopstveni domovi i stanovi, a kada su u pitanju stambene zgrade pa tek. Skoro da nema stambene zgrade pogotovu u gradovima koja ne poseduje ovakvu vrstu zaštite.

Napominjemo da se video nadzor ne može postaviti bilo gde, dakle postoje jasna zakonska ograničenja kada je u pitanju tema o kojoj govorimo, jer samim video nadzorom može se zadirati u privatan prostor, a to je ono što je zakonom zabranjeno.

Šta je video nadzor?

Video nadzor predstavlja sistem koji se sastoji od kamera za video nadzor kao i uređaja koji snimaju sliku sa kamera. Savremeno doba u kom živimo, doba informatike i tehnologije omogućilo nam je da video nadzor postane sasvim normalna stvar koju možemo sresti na svakom ćošku, gotovo da nema prometnije ulice koja ga nema, a u slučaju da se pitate se zašto je to tako, evo i odgovora. Video nadzor je odlično rešenje za obezbeđivanje imovine, tačnije on je rešenje koje će dati odgovore na pitanja ako se kojim slučajem nešto dogodi jer beleži svaki načinjen korak, a tako može biti od velikog značaja u razjašnjavanju određenih situacija.

Svako će nabaviti video nadzor iz sebi poznatih razloga ali jedno je sigurno i svima zajedničko, a to je potreba i želja da određeni prostor što bolje vidi i u vezi s tim ima odličan pregled situacije. Sistem video nadzora čine kamere, oprema za skladištenje i prikazivanje video materijala i kablova pomoću kojih su sve te komponente povezane.

Kako pronaći odgovarajući?

Danas je prisutno postojanje više vrsta video nadzora, a odabir vama odgovarajućeg zavisiće pre svega od vaših potreba. Ponuda proizvoda za video nadzor sada se može naći i na internetu, jer se mnoge firme odlučuju na korak kao što je izrada internet prodavnice, i time podižu svoje poslovanje na viši nivo, a vama dosta olakšale kupovinu.

I baš kao što smo napomenuli izbor video nadzora zavisiće pre svega od toga šta vi želite da nadgledate. Tako ćete biti u mogućnosti da birate između kamera koje imaju mogućnost zumiranja i širenja kadra naspram onih koje to nemaju, između kamera koje se postavljaju na vertikalnom zidu ili plafonu, onih koje imaju mogućnost snimanja u mraku, između onih koje su vodootporne ili ne, ili će to biti kamere koje moraju da budu otporne na udarce ili druga mehanička oštećenja... Bilo kako bilo izbor video nadzora je veliki, a nemogućnost da pronađete za sebe onaj pravi je zaista mala.

Video nadzor je definitivno dobra i pametna investicija, jer vaša imovina i druge vama bitne stvari bivaju zaštićene do neke mere. Pored toga što deluje preventivno, dakle samo njihovo postojanje nateraće provalnike da odustanu od krađe, isto tako u slučaju da se ista dogodi šanse za identifikaciju provalnika je veća. Ulaganje u video nadzor je u isto vreme ulaganje i u vašu bezbednost i sigurnost!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track