WINDOWS TELEFONI SU MRTVI: To je konačno priznao i Microsoft!
Foto: Profimedia

KRAJ

WINDOWS TELEFONI SU MRTVI: To je konačno priznao i Microsoft!

Tech -

Windows na mobilnim telefonima postaće stvar istorije, jer je "Microsoft" sada potvrdio kako ih to više ne zanima. Postojeći korisnici i dalje će moći računati samo na sigurnosna ažuriranja.

Sudbina "Microsoft" telefona je ionako bila crna zbog mizernog udela na tržištu, a sada je i iz "Microsofta" stigla potvrda da više neće razvijati nove mogućnosti i hardver za Windows 10 telefone. Jedino na što će korisnici moći računati su rešavanje bagova i sigurnosna ažuriranja za postojeće korisnike.

Sve je to potvrdio i Džoi Belfiore preko Tvitera koji je dodao kako izrada novih mogućnosti i hardvera više nije fokus. Otpuštanja i promena fokusa kompanije bili su jasni znakovi onog što se sprema za "Windows" telefone. On je potvrdio da se i on prebacio na Android, kao što je to pre nekoliko dana otkrio i Bil Gejts. Pre nekoliko dana "HP" je takođe potvrdio kako gase proizvodnju svog Windows 10 telefona.

foto: Profimedia

Jedan od glavnih razloga zbog kog "Microsoft" odustaje od "Windows Phone" platforme je i taj što developeri nikad nisu stali iza platforme, a "Microsoft" je imao i velikih problema sa sopstvenom trgovinom aplikacija i malim brojem korisnika.

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track