VOZ BUDUĆNOSTI: Novi projekat nemačke železnice
Foto: Profimedia

HIT

VOZ BUDUĆNOSTI: Novi projekat nemačke železnice

Tech -

Vožnja na šinama biće zadovoljstvo. Buka će biti minimalna, svi će imati stočić za tablet, a tu je i teretana

BERLIN - Nemački stručnjaci predstavili su ultrafuturistički voz u kom će svima biti pravo uživanje da putuju.

„Voz ideja“, kako su ga nazvali autori, imaće između ostalog konzole za igranje i teretanu, dok će svi putnici imati stalak za tablet ili laptop računar.

foto: Profimedia

Maksimalna udobnost

Tu su još i televizori, razni automati za kafu i grickalice, dok će zahvaljujući savremenoj tehnologiji buka biti svedena na minimum. Voz budućnosti, koji je na sprat, predstavljen je na izložbi u Nirnbergu.

foto: Profimedia

Kreatori su se potrudili sa futurističkim dizajnom i mogućnostima kako bi voz bio što veća konkurencija automobilima bez vozača, čiji je razvoj poslednjih godina uzeo sve više maha.

- Cilj nam je bio da napravimo dnevne sobe na šinama jer kompanije koje se bave izgradnjom vozova moraju uvek da misle na još bolje opcije - rekao je Jerg Sandvo, direktor „Nemačke železnice“, za Zidojče cajtung

foto: Profimedia

Minibus bez vozača

„Nemačka železnica“ je pre nekoliko nedelja predstavila prvi minibus bez vozača koji ima 12 mesta i koji će prevoziti putnike od banje u Bad Birnbah do železničke stanice. Autonomna vozila ranije su predstavljena u Parizu, Lionu, Las Vegasu i Dubaiju.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track