Fejsbuk omogućio ubacivanje video sadržaja na sajtove
Foto: Profimedia

Novine

Fejsbuk omogućio ubacivanje video sadržaja na sajtove

Tech -
Tako bilo ko sada može da iskoristi link "Embedid", na platformi Jutjub ili Vimeo, da bi ubacio video sadržaj sa Fejsbuka na određenu veb stranicu

NJUJORK - Društvena veb mreža Fejsbuk je danas uvela potpuno nov sistem EVP (Embedded Video Player) koji će omogućiti veoma jednostavno ubacivanje Fejsbuk video sadržaja na određeni veb sajt.

Tako bilo ko sada može da iskoristi link "Embedid", na platformi Jutjub ili Vimeo, da bi ubacio video sadržaj sa Fejsbuka na određenu veb stranicu, objavljeno je danas na veb portalu zone-numerique.com.

Suprotno konkurenciji, u ovom slučaju ipak nije moguće unovčiti određene video sadržaje, a pretpostavlja se da Fejsbuk razmatra tu opciju.

Fejsbuk je, takođe, povećao veličinu video sadržaja koji se mogu preuzeti na toj mreži, i sada je taj limit podignut na 1,5 gigabajta. U kompaniji smatraju da će se za pet godina video sadržaji najviše upotrebljavati na toj društvenoj mreži.

Ova socijalna mreža je uvela i novu podršku za video sadržaje od 360 stepeni, koji omogućavaju kretanje u svim pravcima tokom pregleda sadržaja.

Foto profimedia
Foto profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track