(FOTO I VIDEO) ZA ONE SA PLITKIM DŽEPOM: Evo kako izgleda boravak u hotelu gde rade samo roboti
Foto: Profimedia

Ljubazni, pristojni i efikasni

(FOTO I VIDEO) ZA ONE SA PLITKIM DŽEPOM: Evo kako izgleda boravak u hotelu gde rade samo roboti

Tech -
Na recepciji vam dobrodošlicu poželi čovekoliki robot u obliku žene, prtljag do sobe voze robotska kolica, a hrana se naručuje kod robota dinosaurusa
1 / 3 Foto: Profimedia

Japanci su rešili da u grad Sasebu otvore "Hen Na Hotel" u kome nema zaposlenih ljudi već sav posao obavljaju roboti.

Ovaj hotel je namenjen onima koji nemaju veliki budžet, ali žele dobru uslugu. Dobra usluga, između ostalog znači i ljubaznost, pristojnosti i efikasnost, a na tim poljima gotovo da nema čoveka koji je bolji od robota.

Na recepciji vam dobrodošlicu poželi čovekoliki robot u obliku žene, prtljag do sobe voze robotska kolica, a hrana se naručuje kod robota dinosaurusa.

Hotel sa 72 sobe zvanično će biti otvoren sutra, ali su prvi gosti već došli u objekat koji se nalazi u sklopu zabavnog parka.

Hideo Savada, vlasnik hotela, je svestan da roboti ne mogu da zamene ljude u potpunosti. Ali, on ipak očekuje dobar odziv gostiju.

Uvek ljubazna recepcionarka, Foto: Profimedia
Uvek ljubazna recepcionarka, Foto: Profimedia

Hotel, čije ime se prevodi sa Čudan Hotel ima sistem za prepoznavanje lica gostiju pa nema potrebe za ključevima od soba. Međutim to je samo početak jer, između ostalog tu su roboti koji očitavaju telesnu temperaturu gostiju pa zamenjuju termostat, regulišu optimalnu temperaturu, gase svetla, nameštaju alarm...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track