IZNENADA PREMINUO MOĆNI MILIJARDER: Smrt ga zadesila na odmoru, sa najjačom ženom Fejsbuka
Foto: Profimedia

Nije objavljen uzrok smrti

IZNENADA PREMINUO MOĆNI MILIJARDER: Smrt ga zadesila na odmoru, sa najjačom ženom Fejsbuka

Tech -
Mark Zukerberg, koji je bio Goldbergov prijatelj, otkrio je da je smrt nastupila dok su Dejv i Šeril bili na zajedničkom odmoru izvan SAD

Američki tehnološki sektor uzdrmala je vest o iznenadnoj smrti Dejva Goldberga, direktora “Survej Mankija” i supruga glavne operativne direktorke Fejsbuka Šeril Sandberg. Goldberg je imao 47 godina, a preminuo je u petak uveče, a zasad nije objavljen uzrok smrti.

Mark Zukerberg, koji je bio Goldbergov prijatelj, otkrio je da je smrt nastupila dok su Dejv i Šeril bili na zajedničkom odmoru izvan SAD-a. Prvi je o Dejvovoj smrti progovorio njegov brat Robert kroz status na Fejsbuku, koji je sve njegove poznanike pozvao da na njegov profil stave nešto u znak sećanja na njega. Dosad se odazvalo više stotina ljudi.

"On je lider i osoba s kojom upoređujem sve ostale. Biće teško zamisliti svet bez njega", rekla je Karin Gilford, jedna od direktorki Diznijeve televizijske poslovne jedinice, koja je s Goldbergom zajedno radila u Jahuu.

Nakon Jahua, Goldberg je prešao u Survej Manki, malu kompaniju s tek 14 zaposlenih koju je od 2009. do danas pretvorio u globalni gigant za internet ankete. Prema poslednjim procenama, krajem prošle godine ova kompanija je vredela oko dve milijarde dolara, a imala je oko 500 zaposlenih.

Goldberg je odrastao u Mineapolisu, a završio je istoriju i javnu upravu na Harvardu 1989. godine. Za Jahu je počeo da radi 2001. godine, nakon što je taj internet gigant kupio njegov digitalni časopis Launč, koji je prerastao u Jahu Mjuzik. U to vreme je upoznao Šeril.

Mnogi su ih smatrali jednim od najmoćnijih parova u svetu tehnologije.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track