MAGIČNA FORMULA ZA TOP PRIJATELJE: Evo kako Fejsbuk određuje ko će se pojaviti na ovoj listi
Foto: Profimedia

Misterija otkrivena

MAGIČNA FORMULA ZA TOP PRIJATELJE: Evo kako Fejsbuk određuje ko će se pojaviti na ovoj listi

Tech -
Velika enigma je na koji način se odeređuje ko će se sve pojaviti u sekciji vaših najboljih prijatelja na Fejsbuku. Sada smo konačno došli do odgovora.
Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Ipak, nemojte pomisliti da je cura, koju ste upoznali ovog vikenda, među "top" prijateljima na Fejsbuku samo zato što vas uhodi. Dvanaest faktora određuje ko se može pojaviti u ovoj sekciji. Fejsbuk uzima u obzir interakcije sa određenim ljudima zaključujući po pregledima profila, zajedničkom aktivnovšću, tagovanim fotografijama, objavama na zidu, lajkovima, komentarima, pregledanim slikama, privanim porukama, dostupnim prijateljima, prijateljima koje ste dodali u odeljak "bliski prijatelji" i po grupnim konverzacijama.

Ovaj kompleksni algoritam zapravo stalno rotira ljude u sekciji "top" prijatelji, tako da se tu može naći neko koga ste nedavno kontaktirali, neko ko je komentarisao istu objavu kao i vi ili jednostavno neko ko je upravo postao dostupan.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Neki korisnici su se zabrinuli kada su videli ljude koji su se pojavili u ovoj sekciji na Fejsbuk profilu njihovih partnera. Ali nema razloga za brigu, samo zato što se bivši dečko vaše devojke pojavljuje među "top" prijateljima, ne mora da znači da se sa njim dopisuje iza vaših leđa. Ako niste zadovoljni sa izborom najboljih prijatelja koje vam Fejsbuk odredio, jedino što možete uraditi jeste da osvežite stranu i nadate se da će se neko važniji pojaviti u ovoj sekciji.

(Motherboard)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track