NAJPAMETNIJI SMARTFON IKADA: Magični sat oko ruke zameniće sve mobilne telefone?
Foto: Neptun

Revolucionarni projekat

NAJPAMETNIJI SMARTFON IKADA: Magični sat oko ruke zameniće sve mobilne telefone?

Tech -
Uređaj na ruci radi samostalno i skoro je nemoguće izgubiti ga, a sav sadržaj možete koristiti i na većem ekranu, ali isključivo kad je u blizini narukvice
1 / 3 Foto: Neptun

Ostali pametni satovi moraju da budu upareni sa smartfonom da bi radili, a rade isključivo u njihovom prisustvu, ali jedna firma iz Montreala je odlučila da reši ovaj problem na potpuno drugačiji način. Ovaj uređaj moći ćete da nosite na ruci i izgleda kao narukvica. Može da se koristi za pravljenje poziva, konekciju na 4G mrežu i još mnogo toga!„Neptun Duo“ projekat se sastoji iz dva uređaja. Jedan je narukvica koja je matični uređaj, a drugi deo je uređaj nalik sadašnjem smartfonu, koji radi jedino u prisustvu narukvice. Firma Neptun predstavila je svoj „najpametniji svetski gedžt“ sa kojim će korisnici moći da telefoniraju, šalju poruke, koriste sve svoje aplikacije, kao i da prate svoju fizičku aktivnost uz pomoć dodatnih senzora.

Ozbiljna konfiguracija... Foto: Neptun
Ozbiljna konfiguracija... Foto: Neptun

Ideju za ovaj projekat su dobili tako štu su korisnike želeli da sačuvaju od krađe telefona. Dakle, na narukvici se nalazi celokupna memorija i svi podaci, a na ekranu koji je u vašem džepu, one se prikazuju jedino kad su u blizini narukvice. Aktiviranje „džepnog ekrana“ postiže se prinošenjem telefona narukvici.Narukvicu će pokretati najnovija verzija Android operativnog sistema – Lolipop, što budućim korisnicima daje bezbroj novih mogućnosti. Ukoliko želite da gledate film, mapu ili bilo šta što zahteva veći ekran, samo prinesete džepni ekran satu i on automatski preuzima sve funkcije narukvice.

Moderni dizajn džepnog ekrana, Foto: Neptun
Moderni dizajn džepnog ekrana, Foto: Neptun

Ova dva uređaja su potpuno nezavisna jedan od drugog, ali na džepnom ekranu se podaci nalaze samo u prisustvu narukvice, dok je potpuno prazan kad nisu u blizini. Ukoliko zaboravite svoj džepni uređaj, možete koristiti bilo čiji ako želite da prikažete neki sadržaj u većem izdanju.Proizvod stiže na tržište krajem godine, a rezervisanje uređaja je već počelo. Trenutna cena je oko 500 dolara.(N. Đorđević)

SpecifikacijeNARUKVICAEkran: dijagonala od 6cmMreže: Wi-Fi, 3G, GPS, LTE, Bluetooth 4.0, NFCProcesor: Quad-coreKapacitet interne memorije: 64GBOperativni sistem: Android 5.0 LolipopBaterija: 1000mAHDodatno: zvučnici, mikrofon, jedinica za vibraciju, senzori, merač za ubrzanje, giroskop i digitalni kompasDŽEPNI EKRANEkran: 12.5cmRezolucija: 1280x720 HDKamera: 8MP zadnja sa blicem i 2MP prednjaBaterija: 2.800mAhDodatno: zvučnici, mikrofon, jedinice za vibraciju, senzori, merač ubrzanja I giroskop

http://www.youtube.com/watch?v=H9LyQmADrS4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track