NEKADA JE BIO NAJPOPULARNIJI IZRAZ NA INTERNETU: Haha je ubio Lol
Foto: 9gag

Odzvonilo

NEKADA JE BIO NAJPOPULARNIJI IZRAZ NA INTERNETU: Haha je ubio Lol

Tech -
Ta skraćenica bila je bukvalno neprikosnovena u internet komunikaciji, ali sada joj je “odzvonilo”. Naime, rezultati istraživanja koje je sproveo Facebook u Americi, pokazuju da skraćenicu “LoL” danas koristi svega 1,9 odsto ljudi

Ukoliko pripadate generacijama koje su odrasle uz internet i kojima su društvene mreže sastavni deo života, sigurno znate šta znači skraćenica “LoL”. Ako ne, objasnićemo vam ukratko da je to skraćenica od “Laughing Out Loud” odnosno “Lots of Laughs” ili prevedeno na naš jezik “Smejem se glasno”. Kad bi se prevelo na žargonski jezik “Smejem se pa umirem koliko je smešno”.

Ta skraćenica bila je bukvalno neprikosnovena u internet komunikaciji, ali sada joj je “odzvonilo”. Naime, rezultati istraživanja koje je sproveo Facebook u Americi, pokazuju da skraćenicu “LoL” danas koristi svega 1,9 odsto ljudi. Ubedljivo na prvom mestu, sa čak 51,4 odsto, nalazi se “haha”, dok svoja osećanja korisnici društvenih mreža isazuju i kroz razne emotikone, ukupno njih 33,7 procenata. Kada je nešto smešno dosta ljudi napiše i “hehe”, odnosno gledano kroz procente na njih otpada 13,1 odsto.

(The Verge)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track