NI NA NEBU NI NA ZEMLJI: Оvo je kuća koja može da leti!
Foto: YTPS

Ruski proizvod

NI NA NEBU NI NA ZEMLJI: Оvo je kuća koja može da leti!

Tech -
Kuća Sloboda, koja je prvenstveno dizajnirana za stanovnike sveta, moći će se instalirati bilo gde na planeti, tako da više ništa neće značiti ako nekome odgovorite da ste kod kuće

Ruski dizajneri su predstavili vizuelni koncept najnovijeg oblika kuće koji je svojstven po tome što će moći da leti. Oni tvrde da će kuća moći da se koristi kao letnja vikendica i kao manja letelica.Kuća Sloboda, koja je prvenstveno dizajnirana za stanovnike sveta, moći će se instalirati bilo gde na planeti – u šumi, na moru, na obali, u planinama, ali i u urbanim oblastima, naveli su dizajneri Dmitrij Ulitin i Anastasija Taratuta iz dizajn studija Artzona.ru.Vlasnik ili vlasnica kuće će moći da plovi uz oblake, što će za neke biti ostvarenje sna. Međutim, Sloboda ima svoju cenu – ovaj savršeni dom, koji će se usavršavati bar još 4 godine, koštaće najmanje 6 miliona evra.

U pitanju je kuća koja nije vezana za određeni prostor u određenom vremenu. Time vlasnici dobijaju jedinstvenu priliku da žive u nekom gradu bez plaćanja stanarine. A i kad malo bolje razmisite, ko ima razloga da se sekira ako živi u oblacima?Aerostatičku moć kući omogućavaju boca sa stabilizovanim vodonikom, ali i termalna zapremina i vertikalno-horizontalni propeler. Motori propelera mogu ići i na vodonik i na benzin, a u stanju mirovanja služe kao generatori struje pomoću vetra.Kuća može da se „vozi“ automatski, ali i ručno. Letenje je potpuno bezbedno jer u slučaju nedostatka vodonika kuća i dalje može da se kreće brzinom od 3 metra po sekundi.(Webtribune.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track