ODBROJAVANJE DO SUDNJEG DANA JE POČELO: Pozdravite se s najbližima, jer danas je (opet) kraj sveta!
Foto: Profimedia

Predviđanje sveštenika

ODBROJAVANJE DO SUDNJEG DANA JE POČELO: Pozdravite se s najbližima, jer danas je (opet) kraj sveta!

Tech -
Voditelj na jednoj hršćanskoj radio stanici u Americi tvrdi da će se smak sveta dogoditi – danas

Sve poslove koje ste mislili da uradite, obavite danas do kraja dana jer sutrašnji dan nećemo dočekati.

Voditelj Kris Meken došao je do zaključka da će se danas dogoditi smak sveta. On je do toga, kako kaže, došao temeljnim proučavanjem Biblije, pa je eBible Fellowship, onlajn hršćanski radio čiji je Meken osnivač i voditelj, izdao ozbiljno upozorenje.

U sat vremena dugačkom snimku i saopštenju pod nazivom "Zašto je 7. oktobar 2015. najverovatniji datum kraja sveta", Meken nadugačko i naširoko obrazlaže svoju apokaliptičnu teoriju koristeći brojne citate iz Biblije.

"Prema onome što se može naći u Bibliji, zaista se čini da je 7. oktobra 2015. godine datum o kojem Bog govori kao o danu u kojem će čitav svet nestati", kaže Meken.

Njegovo predviđanje je delom temeljeno i na ranijem predviđanju jednog drugog hršćanskog radijskog voditelja, Harolda Kampinga, koji je rekao da će se 21. maja 2011. pojaviti procep kroz koji će svi hršćani ući u raj.

"Svet će prestati da postoji! Zauvek", tom je prilikom rekao Kamping.

Ali kako se to ipak nije dogodilo, malo je modifikova svoje predviđanje rekavši kako će se kraj dogoditi pet meseci kasnije, odnosno 21. oktobra 2011.

Ni to se predviđanje nije pokazalo tačnim, ali Meken misli da zna u čemu je problem. Kako kaže, taj 21. maja 2011. godine nije datum kraja sveta, već datum početka Božjeg suda ljudima na Zemlji, a kako je 7. oktobar 2015. tačno 1600. dan nakon početka tog suda, jasno je da je to zapravo dan kad će svet doći svome kraju.

Kako je preneo i Gardian, Meken veruje da postoji "vrlo velika verovatnost" da će se smak sveta dogoditi baš 7. oktobra i da postoji "vrlo mala mogućnost" da se kraj ne dogodi baš tada.

Bilo kako bilo, iako prilično izvestan, najavljeni Armagedon nema značajnijeg uticaja na planove emitovanja programa stanice eBible Fellowship. Naime, kako stoji na njihovoj veb stranici, za četvrtak – dakle, dan nakon smaka sveta – predvideli su emitovanje čitanja Biblije i diskusiju nakon toga.

Foto printskrin
Foto printskrin

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track