REVOLUCIJA: S laserskim motorom do vrtoglavih brzina

Predstavljena nova vrsta automobila

REVOLUCIJA: S laserskim motorom do vrtoglavih brzina

Tech -
Umesto motora sa unutrašnjim sagorevanjem, „Ševrolet“ predstavio auto koji pokreće laserski pogonski sistem a dostiže brzinu od 440 km/h

LOS ANÐELES - Motori sa unutrašnjim sagorevanjem odlaze u istoriju, a na njihovo mesto stižu laserski pogonski sistemi. Bar tako tvrde u kompaniji „Ševrolet“, koja je predstavila koncept trkačkog automobila Chaparral 2X Vision Gran Turismo (VGT).Ovaj koncept napravljen je za video-igricu „Gran Turismo 6“, ali je postao stvarnost.Ambiciozna vizija- Ovaj koncept je odvažna i ambiciozna vizija, ali demonstrira novoj publici kako naši inženjeri i dizajneri probijaju norme i ispituju tehnologije budućnosti - rekao je Klej Din, izvršni direktor naprednog dizajna u „Ševroletu“, na jučerašnjem predstavljanju automobila.Frank Sosedo, koji je nadgledao razvojni tim, kaže da je ovaj auto delo fantastike.- Kao i originalni Chaparral pre nekoliko decenija, Chaparral 2X VGT kombinuje tehnologiju za svemirske letove i koristi je za trkališta i ulice - rekao je on.Sa laserom snage 671 kilovat, koji napajaju litijum-jonske baterije, generator stvara potisak od 900 konjskih snaga, pa se očekuje da Chaparral može da dostigne brzinu od 440 kilometara na sat, kao i da od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,5 sekundi. Lagano vozilo ima novinu i u položaju vozača - on leži s licem okrenutim nadole. Da bi bilo što lakše, vozilo nema kontrolnu tablu, već se ona samo projektuje u kacigu.Leti iznad površine- U određenom smislu, Chaparral 2x VGT je više odelo za vozača, sa zaštitom pomoću koje bukvalno leti tik iznad površine - rekao je Sosedo.

InspiracijaSVEMIRSKA PUTOVANJAPogonski sistem novog automobila je inspirisan tehnologijom za svemirska putovanja. On ima laserski pogonski sistem koji izbacuje svetlost, a ona stvara udarne talase koji mogu da stvore jake potiske za laka trkačka vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track