Život su na Zemlju doneli vanzemaljci
Foto: Shutter

Neverovatna teorija naučnika

Život su na Zemlju doneli vanzemaljci

Tech -
Civilizacija iz dalekog svemira na našu planetu poslala minijaturne sfere s biološkim materijalom, tvrdi dr Milton Vejnrajt

ŠEFILD - Vanzemaljci su poslali mikroorganizme na Zemlju unutar metalnih kuglica kako bi stvorili život na našoj planeti, tvrdi astrobiolog dr Milton Vejnrajt.On kaže da je pomoću balona u stratosferi otkrio male metalne sfere iz kojih curi lepljiva supstanca i da su te kuglice prečnika jednakog debljini vlasi kose verovatno dokaz da je život na Zemlji stvorila nepoznata civilizacija iz udaljenog dela svemira.- Zasad je skoro nemoguće dokazati da su ove male sfere stigle iz dalekog svemira. Ipak, ove sfere su napravile mali krater na mašini za prikupljanje uzoraka prikačenoj na balon. To je bez sumnje dokaz da se sfera kretala veoma brzo, i to iz svemira, kada je udarila u mašinu - kaže dr Vejnrajt.DokaziOvaj naučnik, inače profesor dva univerziteta - u Šefildu i u Birmingemu, sfere je otkrio kada je pregledao mašinu za prikupljanje uzoraka poslatu na visinu od oko 25 kilometara. Rendgenskim snimcima ispitao je sferu i zaključio da je napravljena od titanijuma i tragova vanadijuma, dok je materijal unutar nje biološki. Sferu prekriva sloj gljivica.Kako kaže, moguće da je sfera do Zemlje stigla pomoću komete, ali i da ju je poslala neka nepoznata civilizacija.KritikeVejnrajt i njegove kolege istraživanje su objavili u časopisu Džurnal ov kosmolodži, koji drugi naučnici često kritikuju.Ipak, ideja da mikroorganizmi mogu da prežive u svemiru nije nova, a nedavno su astronomi otkrili jednoćelijske alge i na spoljnom delu Međunarodne svemirske stanice. Takođe, mnogi naučnici su više puta izlazili među naučnu javnost s tvrdnjama da bi mikrobi mogli da prežive ulaz u Zemljinu atmosferu. Bilo je i teorija da su mikroorganizmi stigli na Zemlju s Marsa, gde su se uslovi za život razvili pre nego na našoj planeti.Inače, teorija da se život prenosi po svemiru tako što putuje pomoću kometa ili na neki sličan način naziva se panspermijom.

Čandra VikramsingePOTREBNO ISPITIVANJE DNK IZ SFEREKako je Kurir ranije pisao, profesor Univerziteta u Bakingemu Čandra Vikramsinge izneo je sličnu tvrdnju o dolasku biološkog materijala na Zemlju iz svemira.- Potrebno je uraditi još mnogo posla da bi se dokazala ova teorija. Prvo, važno je videti da li biološki materijal ima DNK i da li ga je moguće ispitati - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track