DA LI STE SE IKADA ZAPITALI ČEMU SLUŽI OVO NA KOŠULJI? Razlog će vas iznenaditi!
Foto: Printscreen/Twitter/ABBEYDALE

DA LI STE SE IKADA ZAPITALI ČEMU SLUŽI OVO NA KOŠULJI? Razlog će vas iznenaditi!

Zanimljivosti -

Trend rupe, odnosno zakačaljke na leđima košulje počeo je 1960. godine i postao je jako popularn u Ajvi Ligi. Počeo je kada je SAD napravio košulje za Oksford.

Navodno su postale jako nepopularne kada su devojke počele da vudu muškarce za njih. Ako su pomislile da im je momak sladak i da nosi košulju sa tim, oni bi brzo povukle i obično bi pocepale košulju! Neki momci su ih sekli čim bi kupili košulju kako se to ne bi desilo.Ipak, foru su pokupili i drugi brendovi i ostalo je da se koristi i dan-danas.

One su zapravo korišćene kako bi se okačila košulja. Ponekada su stavljane i unutar košulje.najviše su se koristile nekada kada veliki garderoberi i ormani nisu bili uobičajeni. Dozvoljavale su košulji da visi na taj način da se ne izgužva. Ona bi lepo legla na kuku i ne bi oštetila košulju. Košulja je tako duže i trajala i izgledala lepše kada je tako zakačite.Postoje mnoge priče o tome kako su zakačaljke nastale. neki kažu da su ih prvo koristili mornari kako bi kačili svoje majice i košulje na kuke na brodu dok su se presvlačili.

Kasnije, u 70-im godinama koristile su se i za status veze. Devojke su cepale to na mladićima koji im se dopadaju. Neki muškarci su namerno cepali kako bi folirali da su u vezi. Kome još treba Tinder ili status veze na Fejsbuku? Samo obucite košulju sa zakačaljkom i spremni ste! Mnogo manje komplikovano.

(ViralThread)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track