icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Sve dobrobiti

OTKRIJTE: Zašto nas pecka jezik kad jedemo ananas!

Zanimljivosti 19.04.2017. 01:00h

On je izuzetno sladak, sočan i čest sastojak voćnih salata. Svi znamo da je ananas obavezna namirnica prilikom detoksikacije i mršavljenja, a odličan je i kao prirodni a jedina mana mu je što pecka jezik i nepce kad ga jedemo.

Ananas je jedina namirnica koja sadrži bromelain, a njegova uloga u organizmu je da razgrađuje proteine na manje delove koje telo brže može da iskoristi kao izvor energije, a upravo ona izazvia peckanje na jeziku. Zbog toga je ananas saveznik vitke linije. Bromelain se smatra vrlo efikasnim razređivačem krvi, kao i supstancom koja se odlikuje svojstvima pomoću kojih se sprečavaju upale.

Bromelaina najviše ima u jezgru (stabljici) ananasa. Zato kad oljuštite ananas,pažljivo isecite tvrdi deo u sredini, pa će osećaj peckanja biti zanemarljiv.


 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...