BERGHAJN, ZLOGLASNI NOĆNI KLUB U BERLINU: Najluđe žurke samo za odabrane
Foto: Reuters

Blud i razvrat

BERGHAJN, ZLOGLASNI NOĆNI KLUB U BERLINU: Najluđe žurke samo za odabrane

Zanimljivosti -

Ovo mesto je, po ocenama najčuvenijih svetskih novina, najbolje mesto za provod na planeti

Zloglasni „Berghajn“, jedan od najpoznatijih evropskih klubova, okosnica je berlinskog noćnog života, ali i mesto na kojem će ljubitelji elektronske muzike i slučajnih seksualnih susreta ispuniti sve svoje želje, piše Jutarnji list.- Danju ne biste ni pogledali ovu zgradu, ali vikendom je druga priča. Pretvara se u meku za one koji vole žurke i nekonformiste, sveti gral elektronske muzike i utočište za ispunjavanje seksualnih fantazija. Dobro došli u najbolji klub na svetu, zloglasni „Berghajn“ u Berlinu - tako svoju reportažu započinje novinarka Njujork posta.Stop za Britni Spirs„Berghajn“ su magazini poput Njujork tajmsa i Rolingstouna proglasili najboljim klubom na svetu, a nesumnjivo je fami doprinela tajnovitost koja ga obavija i poneka priča o drogama, seksualnim susretima i najjačem zvučnom sistemu na svetu. Popularnosti su svakako doprineli nastupi poznatih muzičara, poput Ledi Gage, koja je tamo promovisala album „Artpop“ 2013, ali i tračevi poput onog da su odbili ulazak Britni Spirs.Osim zbog sadržaja, „Berghajn“ je na glasu kao klub pred kojim ćete satima čekati u redu za ulazak, a ni to nije garancija jer na kraju o tome odlučuju izbacivači.Oko Uskrsa svake godine tamo se organizuju fetiš žurke isključivo za muškarce.

Obavezni saveti

Na internetu se može pronaći niz saveta o tome kako se obući, ponašati u redu, šta se nikako ne sme raditi i slično, samo da biste prošli kroz famozna vrata, a postoji i aplikacija koja donosi sveže informacije o tome kolika je gužva.Žurka traje od petka uveče do ponedeljka ujutro, a na nekima muškarci su obavezni da na ulazu skinu odeću i predaju je čuvarima. U toaletima su zabranjena ogledala kako goste ne bi šokirao sopstveni odraz nakon nekoliko sati plesanja.

Pravila ponašanjaŠTA JE „IN“, A ŠTA „AUT“Poznate su i takozvane tamne prostorije „Berghajna“, rezervisane za neobavezne seksualne susrete. Između ostalog, kažu da je sigurnije što manje pričati dok čekate. Takođe, bolje je doći sam jer će veselo, glasno društvance najverovatnije biti odbijeno. Visoke pete su „aut“, crno je „in“ i teška šminka se ne ceni. Nemaju tolerancije prema kamerama i, ako vas ulove da snimate selfije ili ljude oko sebe, bićete izbačeni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ELITNA PROSTITUCIJA, EVO DOKAZA: Maca Diskrecija ugovara odnos sa političarem za pare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track