icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

LAKO JE

5 JEDNOSTAVNIH SAVETA: Najsrećniji čovek na svetu otkriva koja je tajna sreće!

Zanimljivosti 19.05.2017. 15:10h

Koja je tajna sreće? Na ovo večno pitanje odgovor zna Matju Ričard, koji je imao 26 godina kada je otišao na Himalaje, postao budistički sveštenik i 50 godina proveo učeći - kako biti srećan.

Čak je i nauka, preciznije istraživanje Univerziteta u Wisconsinu, dokazala da je on najsrećniji čovek na svetu.

 

Njegova moć kontrole uma je zapanjujuća, a njegov mozak proizvodi nivo gama zraka (povezanih sa svešću, pažnjom, učenjem i pamćenjem) koji nikada do sada nije zabeležen.

 

"Sreća je veština koju treba učiti", kaže Ricard, koji je dao pet jednostavnih saveta za - sreću:

 

Ne brinite

 

Ne brinite se ni zbog čega. Ako naiđete na poteškoće i probleme, a za njih postoji rešenje - posegnite za njim. Ukoliko rešenje ne postoji - nema smisla brinuti se, jer problem u tom slučaju postaje još veći. Opustite se i razmislite koje biste druge korisne stvari mogli da radite. Nađite neki drugi put.

 

Trenirajte srećan život

 

Postoje mnogi ljudski kvaliteti koji su izuzetno bitni za srećan, ispunjen život i funkcionisanje na optimalan način – brižnost, ljubav, dobrota, unutrašnja slobodu i mir. Te karakteristike ne možete poboljšati bez vežbanja, a za vežbanje treba vremena.

 

Pronađite svoju strast

 

Kada sam imao 20 godina, zbunjeno sam tražio veštinu kojom bih mogao da se bavim i koja bi mom životu dala smisao. U jednom trenutku morate se zapitati: "Šta je to što je zaista, zaista važno?". Sigurno postoji područje koje će vas ispuniti i inspirisati. Tražite to i učinite ono što je potrbno da biste željeno postigli.

 

Želite sreću svakome

 

Budite altruist i poželite da svaki čovek na svetu pronađe sreću. Zašto biste ikoga isključili? Naravno, to ne znači da želite uspeh nekome ko radi loše stvari, laže i maltretira druge, jer to nikome ne donosi sreću. Altruizam znači želeti samo dobro u ljudima.

 

Pomažite drugima

 

Kuda god idem - idem s ciljem da bih nekome pomogao. Zašto bih, inače, bilo gde išao i putovao? Savršeno mi je dobro tamo gde živim, na Himalajima. Kad god siđem s Himalaja, želim da nekome pomognem, inače bi svaki odlazak od kuće bio gubitak vremena.

 

foto shutterstock
foto shutterstock

(zadovoljna.hr)

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...