SUSRET DVE KULTURE: Indijski duhovni gurui posetili bosansku Piramidu sunca!
Foto: Youtube

Svetska atrakcija

SUSRET DVE KULTURE: Indijski duhovni gurui posetili bosansku Piramidu sunca!

Zanimljivosti -

Bosanske piramide postale su svetska atrakcija koja privlači posetioce iz čitavog sveta.

Arheologija, nauka, energija, duhovnost, harmonija s prirodom… razlozi su privlačnosti najvećih i najstarijih piramida izgrađenih u Visokom.
U maju 2017. u Bosansku dolinu piramida došla su dva indijska duhovna učitelja sa svojim poštovaocima.
Grand Master Brahmarši Patriji došao je s grupom od 128 sledbenika iz Indije, Singapura, Tajvana, Kine, Malezije, Europe i Amerike. Patriji je poznat kao začetnik nove vrste meditacije (“Meditacija je jako, jako jednostavna”, glasi njegovo učenje) i propagator vegetarijanizma.
Istovremeno, u Visokom je boravio i spiritualni lider i filantropist Mohanji, čija je osnovna poruka “Bezuslovna ljubav je naša istinska priroda”. Uz njega je bilo i 113 posetioca iz Srbije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Latvije, Indije i niza drugih zemalja.
Dvojica svetskih duhovnih lidera su se susreli ispred ulaza u prahistorijski Podzemni lavirint Ravne. Srdačan susret prošao je u jedinstvenom komentaru da je kompleks piramida u Visokom postao mesto susreta dve kulture, Istočne i Zapadne i spajanja najboljih vrednosti dva sveta, saopšteno je iz Arheološkog parka Piramida sunca.
(radiosarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track