DA LI STE SE IKADA PITALI ZAŠTO MINĐUŠA SMRDI KADA JE IZVADITE IZ UHA? Odgovor vam se neće svideti
Foto: Profimedia

DA LI SE I VAŠE OSEĆA?

DA LI STE SE IKADA PITALI ZAŠTO MINĐUŠA SMRDI KADA JE IZVADITE IZ UHA? Odgovor vam se neće svideti

Zanimljivosti -

Ukoliko imate probušene uši, verovatno vam se desilo da osetite neprijatni miris koji se oseća kada skinete minđuše. Čak i ukoliko ne osetite smrad, sigurno vas je nekada zasvrbeo taj deo uha. Ovaj problem pogađa većinu žena i muškaraca koji imaju probušene uši, ali o njemu se nikada ne priča.

Ukoliko ste se ikada pitali zbog čega se oseća smrad, odgovor vam se neće dopasti! Reč je izumrlim ćelijama, masnoći proizvoda za negu kose ili lica koja završi u zoni ušne školjke. Sve to počinje da se oseća jer ima sve više bakterija. Slična stvar se dešava i na drugim delovima tela, ali to ne primećujete na isti način.

foto: Profimedia

Svako ko ima probušene uši susreo sa se ovakvom mukom, ali veće probleme imaju oni koji su tek probušili uši. Naime dok rupice ne zacele, moguće je da vaš organizam i dalje reaguje na novu ranu proizvodeći dodatne ćelije kože. Takođe, ako nosite minđuše koje nikada ne skidate, ili ste stariji i rupice polako počinju da bivaju veće, razvučene.

Ukoliko ste tek probušili uši, ne skidajte ih dok vam stručno lice koje vam je bušilo uši to ne kaže. Kada uši oslobodite, vreme je za dubinsko čišćenje.

Počnite neutralnim sapunom, očistite uvo spreda i pozadi i skinite svu mrtvu kožu. Ako su vam uši mnogo iziritirane, dodajte neko antibakterijsko sredstvo, a možete namazati i hidrantnu kremu.

Uši ostavite da se oporave, nakit čisite redovno i primetićete kako smrad nestaje.

foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track