SREĆA ZAVISI OD MUDROSTI: Patrijarhu Pavlu savetovali da se ne vozi pored Ade zbog razgolićenih devojaka, a njegov odgovor se i danas prepričava
Foto: Profimedia

ŽivoTna lekcija broj 1

SREĆA ZAVISI OD MUDROSTI: Patrijarhu Pavlu savetovali da se ne vozi pored Ade zbog razgolićenih devojaka, a njegov odgovor se i danas prepričava

Zanimljivosti -

Beograđanka Tanja Milanović prisetila se u blogu priče jednog deke iz komšiluka koji je pokušao da joj objasni šta je sreća.

Njenu priču prenosimo u celini:

"Objasnio mi je da je sve način shvatanja, a zatim mi je spomenuo patrijarha Pavla i jednu priču o njemu. Želeo je da mi dočara da sreća zavisi od mudrosti.

foto: Profimedia

Jednom je trebalo da ide na službu u crkvu na Banovom brdu. Bilo je leto i opasna vrućina, priča mi deka. Patrijarh Pavle se spremao, a đakon ga je pitao kako će do tamo stići i predložio mu da je najbolje da idu kolima zbog visokih temperatura.

Budući da se Patrijarh Pavle rado vozio autobusom, rekao mu je: "Ne, ići mu autobusom kao i uvek". Đakon mu je sugerisao da ne idu autobusom, jer on prolazi pored Ade Ciganlije. Zato što je leto, zato što su ljudi, pogotovo žene oskudno obučene. Neke čak i gole, smeje se deka koji mi ovo priča.

foto: Filip Plavčić

Patrijarh mudri insistira da ide autobusom. I tad mu je đakon rekao: "Nije zgodno da idemo autobusom, ima mnogo ragolićenih žena koje idu sa plaže."

Tada mu je Patrijarh Pavle odgovorio: "Svako vidi ono što želi."

Ja ne znam bolju priču od ove. A nisam je znala ranije", zaključila je Beograđanka Tanja.

OVE STVARI MALO KO ZNA O NJEMU: 9 tajni patrijarha Pavla

PATRIJARH PAVLE OBJASNIO SUŠTINU PORODICE: Da nikada ne skrenete sa pravog puta!

PATRIJARH PAVLE U SNU NAJAVIO DOGAĐAJ KOJI ĆE POTRESTI SRBIJU Ovo je proročanstvo mati Makrine VIDEO

BESEDU PATRIJARHA PAVLA NIKAD NE ZABORAVITE: Budimo mudri i bezazleni pa ćemo među vukovima opstati!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Radovi u Hramu Svetog Save

(Kurir.rs/Piplmetar/Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track