Od jedne sobe šest prostorija: Neverovatna transformacija stana od 40 kvadrata! (VIDEO)
Foto: Youtube

Manje je više

Od jedne sobe šest prostorija: Neverovatna transformacija stana od 40 kvadrata! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Njegov stan od 40 kvadratnih metara je podjednako funkcionalan kao i stan od 100 kvadratnih metara, pogledajte kako

Grejem Hil već izvesno vreme je živeo u malim prostorima - prikolici, šatoru, brodu i bio je ubeđen da će se i drugima dopasti ta ideja, ukoliko je takav životni prostor projektovan na pravi način, piše Stil.On je želeo mali prostor čija veličina ne utiče na funkcionalnost, a u kojem može da se organizuje večeru za 12 osoba...

... da ima mesta za 2 gosta da prespavaju...

... za kancelariju, pošto često radi od kuće...

... i kućni bioskop sa digitalnim projektorom.Kako bi sve to bilo izvodljivo, pokrenuo je internacionalno takmičenje arhitekata na kojem su pobedila dva rumunska studenta.

Danas je njegov stan od 40 kvadratnih metara podjednako funkcionalan kao i stan od 100 kvadratnih metara. Kako je to moguće? Zidovi, fioke i kreveti se pomeraju tako da stvaraju čak 6 prostorija: dnevnu sobu, trpezariju, kancelariju, prostor u kojem mogu gosti da rade, veliku spavaću i gostinsku sobu.Ako na to dodate kuhinju i kupatilo koji se transformišu u govornicu (sa sve sedištem, ukoliko želite privatnost) i sobu za meditaciju, dobijate ukupno 10 prostorija. Pogledajte ovaj neverovatni dizajn:

Praznična atmosfera u Bakingemskoj palati: U ovakvoj lepoti uživa kraljevska porodica! (FOTO) Kuću zamenili prikolicom: Šestočlana porodica komotno živi u ovakvom prostoru! (VIDEO) Garsonjera od 20 kvadrata postaje tri puta veća: Spasonosni izum za male stanove! (VIDEO) Bogata udovica sagradila jezivu vilu: 200 vrata nikud ne vode, razlog je zastrašujući! (VIDEO) Kupili stari kamion za pola plate: Ljudi u neverici gledaju šta su od njega napravili! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track