2.000 PAROVA PRIZNALO: Bez ovoga naša ljubav ne bi funkcionisala
Foto: Profimedia

Slažete se?

2.000 PAROVA PRIZNALO: Bez ovoga naša ljubav ne bi funkcionisala

Žena -
Emotivan odnos muškarca i žene je najčešće ispitivana tema, a pogledajte šta su poslednje otkrili

Istraživanje na 2000 muškaraca i žena otkrilo je u kojoj meri mobilni utiču na ljubavni život. Podaci pokazuju veliki uticaj tog uređaja u vezi pa se ponekad čini da nas je u vezi četvero - mi i partner i naravno dva mobilna.

Nametnulo se pitanje je li takva veza dobra stvar i da li bi naš život bio bolji bez malih svetlećih ekrana.

Istraživanje je otkrilo kako 90 odsto parova svakodnevno komunicira putem poruka, a zanimljivo je kako čak njih 43 odsto dnevno s partnerom razmeni i 10 poruka.

No ne radi se smo o vrućim seksi porukama, one su naime, poprilično neromantične i tiče se svakodnevnih stvari. Ispitanici kažu kako su im mobilni uveliko olakšali komunikaciju jer su na taj način tokom dana povezani.

"Fotografišete se dok ste na putu, u kontaktu ste tokom radnog dana...", kaže Debi Herbenik profesorka na Univerzitetu Indiana.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zanimljivo je i kako je 84 odsto ispitanika otkrilo kako im je mobilni i prilikom spavanja uvek nadohvat ruke. Neki parovi su čak postavili i pravila korištenja mobilnih telefona u vezi.

Njih 21 odsto napravilo je pravila, poput "nemoj mi previše smetati".

Parovi koriste mobitele i kako bi slali seksi sadržaje, a 67 odsto muškarac i žena otkrilo je kako je partneru poslalo sliku ili poruku eksplicitnog ili zavodljivog sadržaja bar jednom. Raspon poruka je veliki, pojašnjava Herbenik, od suptilnih seksi poruka, do eksplicitnog sadržaja i golih fotografija.

Čak 91 odsto njih otkrilo je kako im je slanje golih fotografija bilo posebno lepo iskustvo. I iako ih se 40 odsto boji da će njihove gole fotografije jednog dana postati javne, strah ih nije sprečio da ih šalju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mobilni telefon osim razmene informacija služe i za "pronalaženje" podataka o partneru. Naime, 24 odsto ispitanika uhvatilo je partnera kako im pretražuje mobilni.

No s druge strane većina ispitanika njih 77 odsto s povrenjem prepušta partneru mobitel, a 54 odsto njih nemaju tajne lozinke. Služenje mobilnim u vezi pomaže nam da ostanemo zajedno, pa 61 odsto ispitanika smatra kako je taj način komunikacije dobar.

No prevelika povezanost s moblnim dovela je do nove fobije, upozorava profesorica razvojne psihologije Mišel Droun, koja se bavi istraživanjem povezanosti tehnologije i ljudi.

Poslednje istraživanje otkrilo je kako čak 63 odsto nas pati od nomofobije, straha da ćemo ostati bez mobilnih.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track