OVAKO ĆETE SE REŠITI ČMIČKA NA OKU: Uzmite tvrdo kuvano jaje...
Foto: Profimedia

lek iz bakine kuhinje

OVAKO ĆETE SE REŠITI ČMIČKA NA OKU: Uzmite tvrdo kuvano jaje...

Žena -
Ako vam se preko noći pojavio čmičak na oku, nemojte čekati da se iskomplikuje i naraste.

Tvrdo kuvano jaje

Tvrdo kuvano jaje izvadite iz vruće vode i umotajte ga u čistu krpu. Držite ga na očnom kapku što duže,najmanje 15 minuta, dok ne nestanu svi simptomi ili dok se ne pojavi žuto-belo zrnce koje treba da iscuri. Tvrdo kuvano jaje je odlično za lečenje čamička jer ono ostaje duže vruće od običnih obloga. Naš savet je da se na predate već da ponovite postupak.

KrompirKrompir je odličan lek za ovu boljku, jer deluje protivupalno. Odlučite li se za krompir, najpre ga operite, ogulite i isecite na kolutove, a potom direktno stavite na čmičak. Možete ga izrendati i stavite u gazu kojom ćete potom prekriti inficirani kapak.

BelanceDrugi domaći preparat za lečenje čmička je belance. Stavite ga na čistu pamučnu tkaninu, pa privijte na oko. Ostavite 20 minuta i onda isperite.KrastavacUkoliko vam se prva dva prirodna rešenja ne sviđaju, probajte terapiju krastavcem. Zahvaljujući vitaminima K, C, B1, kao i kalijumu i biotinu, sveže isečeni kolutići ovog povrća ublažiće iritaciju oka i nakon trećeg obloga, eliminisaće čmičak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track