icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Naučio svet lek

(VIDEO) OVAKO SE VOLI: 57 godina brine o svojoj paralizovanoj ženi!

Žena 01.12.2016. 14:23h

Du Juanfa je kineski farmer koji već 57 godina brine o svojoj paralizovanoj ženi Zu Ju. Njegova predanost, kao i nesebična ljubav između ovo dvoje ljudi, fascinirala je sve koji su čuli priču o njima.

Venčali su se venčali 1959. godine i posle samo pet meseci doživeli su težak udarac. Zu je obolela od misteriozne bolesti i kad je imala samo 20 godina ostala je nepokretna.

 

 

Nime, Du je radio u rudniku u obližnjem grad i u pismu koje mu je poslala Zuina porodice saznao je da se ljubav njegovog života razbolela i da je osuđena na krevet.

 

 

Nije mogla da pomera nijedan deo tela, a ni da podigne kašiku ili čašu. Nijedan lekar nije mogao da shvati šta se desilo sa mladom ženom. Prijatelji su mu savetovali da ostavi bolesnu ženu i krene novi život sa drugom ženom.

 

"Ne brini ništa. Ja ću brinuti o tebi kako sam i obećao, zauvek", rekao joj je Du i održao reč.

 

 


On je dao otkaz na poslu kako bi mogao da se posveti svojoj ženi. On je hrani, daje joj lekove, presvlači je i odvodi kod lekara.

 

Du nikada nije odustao. Skoro šest decenija brine o svojoj voljenoj supruzi i svaki dan, već 56 godina, hrani je, masira, kupa i ljubi u kosu.

 

Kada su novinari upitali Dua da li ima neku posebnu želju, skromno je priznao: "Voleo bih kada bi ona govorila malo jasnije. U poslednjih nekoliko godina samo mrmlja, pa ne znam da li hoće da me izgrdi ili želi da ćaska sa mnom"

 

 

 

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...